Категорія
Новини
Дата

«Дія» запустила тестування виплат за знищене житло у програмі «єВідновлення» 

На порталі «Дія» розпочалося бета-тестування наступного етапу послуги «єВідновлення», повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Українці, чиє житло було знищене через війну, зможуть подати заяву в «Дії» та отримати компенсацію від держави. 

Ключові факти

Федоров зазначив, що власники знищеного житла зможуть отримати виплати за програмою «єВідновлення».

Зареєструватися на тестування можна, якщо ви:

• маєте зруйновану домівку в с. Мощун чи смт Бородянка Київської області;

• попередньо надіслали заяву про зруйноване майно в «Дії»;

• єдиний власник житла, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав (ДРРП);

• маєте верифікований податковий номер (РНОКПП);

• досягли 18 років.

«Долучіться до бета-тесту, щоб першими придбати власне житло, а також допомогти команді вдосконалити сервіс», – написав Федоров.

За його словами, після бета-тесту компенсація знищеного житла буде доступна й для інших населених пунктів, підконтрольних Україні. 

Контекст

Раніше в межах «єВідновлення» запустили виплати для ремонту пошкодженого житла. Понад 1400 українців вже отримали кошти, щоб відновити домівки.

З 10 травня всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії РФ, можуть скористатися послугою «єВідновлення» для отримання держдопомоги, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Для цього треба подати заявку на допомогу в «Дії», а вже протягом місяця спеціальна комісія при громаді повинна прийняти рішення щодо надання такої допомоги.

Пріоритет в одержанні коштів на відновлення мають учасники бойових дій, мобілізовані, сімʼї загиблих військових, люди з інвалідністю I і II груп та багатодітні сімʼї. Максимальна сума на відновлення одного обʼєкта – 200 000 грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні