Категорія
Новини
Дата

«Досягли розуміння» щодо гуманітарних коридорів. В Офісі президента повідомили про результати переговорів

Україна не отримала тих результатів, на які розраховувала, на другому раунді переговорів з російською стороною, повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Єдиний рух — деяке розуміння, як можна організувати гуманітарні коридори.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Завершився другий раунд переговорів між українською делегацією та представниками РФ. Учасник української групи переговорників, радник голови ОП Подоляк заявив, що «на превеликий жаль не отримали тих результатів, на які розраховували».
  • Єдиний рух — деяке розуміння, як можна організувати гуманітарні коридори для допомоги мешканців оточених українських міст. «Достатньо багато міст зараз знаходиться в оточенні. Там драматична ситуація з продуктами харчування, водою та ліками», — нагадав Подоляк.
  • Досягнуто порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період евакуації. Буде організовано спецканали звʼязку та взаємодії, а також сформовано відповідні логістичні процедури, заявив Подоляк.

Контекст

Програма мінімум на яку розраховувала Україна за результатами переговорів – гуманітарні коридори. 

Наразі найгарячіші точки в Україні: Маріуполь і Херсон. Україна звернулася до Червоного Хреста с вимогою забезпечити гуманітарні колони білим прапором. 

Перший раунд переговорів між Україною та Росією відбувся 28 лютого.

Задля безпеки перемовників про місце зустрічі українська делегація вирішила не повідомляти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні