Пошкоджені панелі на Трифонівській СЕС /пресслужба ДТЕК
Категорія
Новини
Дата

ДТЕК відновлює роботу Трифонівської СЕС на деокупованій Херсонщині. Росіяни пошкодили 20% сонячних панелей

Пошкоджені панелі на Трифонівській СЕС Фото пресслужба ДТЕК

Трифонівська СЕС поступово відновлює виробництво електроенергії на деокупованій території Херсонської області. Про це йдеться у повідомленні компанії ДТЕК ВДЕ. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Наразі обсяги генерації зеленої електроенергії станцією не перевищують 15% від її встановленої потужності 10 МВт.
  • «Ми докладаємо зусилля для того, щоб станція вже на початок весни могла працювати на 70% від потужності. Адже саме зелена енергетика в часи війни є надважливим елементом енергетичної незалежності та безпеки України», – заявив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев.

Контекст

Станція припинила генерацію після окупації. За час окупації і до моменту її звільнення ЗСУ станція потрапляла під російські обстріли, а також були крадіжки сонячних панелей російськими військовими.

В результаті попередніх оглядів пошкоджено близько 20% сонячних панелей. Окрім того, через пошкодження мережі має певні обмеження з прийняття більшого обсягу електроенергії й оператор системи розподілу – «Херсонобленерго».

ДТЕК ВДЕ продовжує оцінку пошкоджень станції, оскільки ще не вся територія була перевірена саперами на наявність мін чи інших вибухонебезпечних речовин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні