Категорія
Новини
Дата

Дубілет і Яценко вийшли зі складу власників Monobank після вручення підозр у справі ПриватБанку

Співзасновники компанії «Фінтех Бенд», яка спільно з Універсал Банком займається розвитком проєкту Monobank, Олександр Дубілет та Володимир Яценко 23 лютого вийшли зі складу бенефіціарів власників компанії. Про це повідомляє Liga.net із посиланням на дані з реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Новими бенефіціарами стали Олексій Дубілет і Євгенія Кривенко. Їм перейшли частки Олександра Дубілета й Володимира Яценка – 33,74% і 17,18% відповідно.
  • Зміна власників відбулася 23 лютого.
  • Інші бенефіціари зберегли свою участь у «Фінтех Бенд». Олегу Гороховському, Михайлу Рогальському і Людмилі Шмальченко належать по 17,18%, а Вадиму Ковальову – 4,91%.

Контекст

Національне антикорупційне бюро разом із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 22 лютого повідомило трьом експосадовцям ПриватБанку про підозру в розтраті понад 136,89 млн грн.

Повідомлення про підозру отримав колишній голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет та експерший заступник голови правління банку Володимир Яценко. Останній 22 лютого намагався вилетіти з Дніпра до Відня на приватному літаку, але НАБУ затримало його. Згодом він вийшов на свободу під заставу в 52 млн грн.

Третя підозра стосується експершої заступниці голови правління «Інгосстрах» Олени Бичихіної. Як повідомляють ЗМІ, Олександр Дубілет і Олена Бичихіна вже перебувають за кордоном.

За даними слідства, підозрювані в грудні 2016 року, за день до визнання ПриватБанку неплатоспроможним і його націоналізації, на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами ПриватБанку.

Зокрема, колишні високопосадовці нарахували й виплатили індексовану комісію у зв’язку зі зростанням курсу гривні до долара за наявними депозитними договорами з компанією. При цьому виплати такої комісії за депозитними договорами та додатковими угодами до них не передбачалось.

Матеріали по темі
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні