73-й Берлінале припав на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну /Ілюстрація Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Два українських фільми отримали нагороди на Берлінале

73-й Берлінале припав на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну Фото Ілюстрація Shutterstock

Фільми «Прокидаючись у тиші» та «Це побачення» отримали спеціальні нагороди на Берлінале, повідомляють в Українській кіноакадемії

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Українсько-німецький документальний фільм «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі отримав спеціальну нагороду за найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus. Стрічка описує російсько-українську війну очима українок та дітей, від якої вони знайшли прихисток у Німеччині. 
  • Творці фільму також отримали €2500 від німецької благодійної організації для дітей Deutsches Kinderhilfswerk. 
  • Ігрова короткометражна стрічка «Це побачення» Надії Парфан, що увійшла до конкурсної програми Berlinale Shorts, отримала спеціальну відзнаку Міжнародного жюрі. Фільм розповідає про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але де не припиняється життя у всіх його проявах.
  • Головну нагороду 73-го Берлінського кінофестивалю здобув документальний фільм французького режисера Ніколя Філібера «На Адаманті», що розповідає про паризький центр догляду за людьми з психічними розладами.

Контекст

73-й Берлінале припав на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну: він тривав з 16 по 26 лютого. Берлінале – один із десятка кінофестивалів категорії А, що збирає тисячі глядачів і професіоналів. 

У 2023-му гравці індустрії зустрілись офлайн вперше з початку пандемії. На фестивалі за 11 днів представили близько 400 фільмів усіх жанрів і форматів – на відміну від більшості інших, що роблять акцент на одному жанрі.

Цьогоріч Україна побила власний рекорд із кількості представлених фільмів – шість стрічок у різних секціях кінофестивалю. Торік у Берлінале взяли участь «Терикони» Тараса Томенка та «Клондайк» Марини Ер Горбач.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні