Категорія
Новини
Дата

Двоє незалежних членів наглядової ради «Центренерго» звільнилися одразу після призначення

Незалежні члени наглядової ради «Центренерго» Євген Горкунов і Андрій Ткаченко написали заяви про звільнення за власним бажанням через чотири дні після призначення, йдеться у повідомленні у системі розкриття інформації НКЦПФР від 28 серпня. Це відбулося в один день із призначенням нового керівника підприємства.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Повноваження Горкунова і Ткаченка припинено з 27 серпня – через чотири дні після призначення, звернуло увагу «Інтерфакс-Україна».
  • Загалом на посаді вони перебували 17 днів – із 10 серпня, а заяви про звільнення написали 14 серпня. У той день був призначений новий керівник «Центренерго». Зазначається, що на їхнє місце нікого не обрано.

Контекст

Новий склад наглядової ради «Центренерго» було затверджено рішенням загальних зборів акціонерів ПАТ від 7 серпня 2023 року.

Як повідомляв Фонд держмайна, незалежними членами обрано Євгена Горкунова, Володимира Величка, Андрія Ткаченка, а також представників від держави – Андрія Готу та Віктора Буська.

У ФДМУ зазначали, що цей склад наглядової ради є перехідним до відбору «нових незалежних кандидатів із використанням найкращих практик корпуправління».

14 серпня наглядова рада «Центренерго» призначила Андрія Чуркіна в.о. генерального директора замість Віктора Спички, який очолював компанію менше трьох місяців.

18 серпня ФДМУ повідомив, що «Центренерго» працює в штатному режимі та веде підготовку до опалювального сезону.

«Центренерго» володіє Вуглегірською, Зміївською і Трипільською ТЕС. Сумарна потужність станцій – понад 7600 МВт, або близько 14% усієї генерації України. 

Вуглегірська електростанція перебуває в окупації в Донецькій області. Зміївська ТЕС постачає електрику в Харківському регіоні, Трипільська ТЕС – у Київському.

Трипільська та Зміївська станції знаходяться в дефіцитних енерговузлах України, каже Володимир Єгоров, попередник Віктора Спички, який керував «Центренерго» з грудня 2022-го до травня 2023-го. Від їхньої роботи залежить стабільність постачання електроенергії в Києві та Харкові. «Особливо на «Центренерго» покладаються після пошкодження ТЕЦ-5 у Харкові та двох ТЕЦ у Києві», – додає він. Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні