світовий рейтинг благодійності /інфографіка Charities Aid Foundation (CAF)
Категорія
Новини
Дата

Двоє з трьох людей жертвують гроші. Україна – в першій десятці світового рейтингу благодійності Charities Aid Foundation

1 хв читання

Україна входить до пʼятірки держав, чий рейтинг благодійності зріс найбільше за останнє десятиліття. Фото інфографіка Charities Aid Foundation (CAF)

У 2024 році Україна посідає сьоме місце у світовому рейтингу благодійності, повідомила британська організація Charities Aid Foundation (CAF), що формує перелік. Торік українці були на другій позиції.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Україна третій рік поспіль входить до першої десятки країн у світовому рейтингу благодійності World Giving Index.
  • У 2024-му українці опустилися на пʼять позицій порівняно з попереднім роком. Водночас Україна входить до пʼятірки держав, чий рейтинг благодійності зріс найбільше за останнє десятиліття.
  • За даними CAF, серед дорослих українців 77% опитаних допомагають незнайомцям, 67% донатять і 27% волонтерять.
  • У 2024 році до благодійності були залучені рекордні 4,3 млрд людей у світі, що еквівалентно 73% дорослого населення, йдеться у звіті CAF. Сьомий рік поспіль найщедрішою країною стає Індонезія, де 90% громадян роблять фінансові пожертви, а 65% волонтерять.
  • До першої десятки рейтингу ввійшли лише дві найбільші економіки світу (Індонезія та США), а одна з найбідніших країн світу – Гамбія – посідає четверте місце.

Найщедріші країни світу:

  1. Індонезія
  2. Кенія
  3. Сінгапур
  4. Гамбія
  5. Нігерія
  6. Сполучені Штати
  7. Україна
  8. Австралія
  9. ОАЕ
  10. Мальта
світовий рейтинг благодійності /інфографіка Charities Aid Foundation (CAF)

До першої десятки світового рейтингу благодійності ввійшли лише дві найбільші економіки світу – Індонезія та США. Фото інфографіка Charities Aid Foundation (CAF)

Контекст

Світовий рейтинг благодійності публікують щорічно з 2010 року на основі даних всесвітнього опитування компанії Gallup World View. Рейтинг формують за трьома критеріями – пожертвування, волонтерство та допомога громадян незнайомим людям. У 2024-му в дослідженні взяли участь понад 145 000 респондентів зі 142 країн.

У 2023 році тільки найбільші українські фонди витратили понад 1,5% ВВП, що співставно з галузями, як-от будівництво або експорт чорних металів. 23 серпня Forbes Ukraine проведе у Львові форум «Майстри добра», де підприємці, благодійні фонди та експерти обмінюватимуться ідеями, рішеннями та ефективним досвідом благодійності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд