Категорія
Новини
Дата

Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності

Україна стала другою країною у світовому рейтингу благодійності, повідомляє британська організація CAF. Шостий рік поспіль найщедрішою стає Індонезія.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними CAF, Україна набрала 13 очок із 2022 року і її порівнюють зі «справжнім альпіністом». Торік Україна посіла у рейтингу 10-те місце.
  • Зазначається, що серед дорослих українців 78% допомагають незнайомцям, 70% донатять і 37% волонтерять.
  • Бали у рейтингу розраховуються з урахуванням середнього значення відповідей кожної країни. Найвищий бал (зі 100) свідчить про те, що більшість населення займається благодійністю.
  • Водночас глобальний світовий індекс благодійності становить 39, що лише на один пункт нижче за максимальний показник, зафіксований у 2021 році. Результати показують, що зростання глобальних пожертвувань, що спостерігалося під час пандемії, загалом збереглося.
  • Згідно із дослідженням, 72% населення світу підтримували інших, що становить 4,2 млрд людей.

Найщедріші країни світу:

  1. Індонезія
  2. Україна
  3. Кенія
  4. Ліберія
  5. Сполучені Штати
  6. Мʼянма
  7. Кувейт
  8. Канада
  9. Нігерія
  10. Нова Зеландія

Водночас Росія не увійшла у топ-100, посівши 102-ге місце у рейтингу. Останньою (142-ге місце) стала Польща.

Контекст

За перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – UNITED24, «Повернись живим» та Фонду Сергія Притули – надійшло 8,35 млрд грн. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччя 2022-го. Однак у червні було зафіксовано абсолютний рекорд – 2,4 млрд грн.

За девʼять місяців три найбільших фонди України зібрали 12,5 млрд грн. Лідерство продовжує утримувати платформа UNITED24. Фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року, йдеться в аналізі платформи «Опендатабот».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні