Категорія
Новини
Дата

Економіка ЄС втратить набагато більше, ніж США, у конфлікті з Росією. Тому Європа тягне час. – Bloomberg

Європейський Союз може втратити набагато більше, ніж США, від конфлікту з Росією. Це пояснює, чому західні союзники важко погоджуються на жорстку позицію в протистоянні щодо України, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Росія – п'ятий за величиною торговий партнер ЄС, а також основний постачальник енергоносіїв, тоді як для США Росія ледь входить до топ-30. РФ також є одним з найбільших експортерів алюмінію, нікелю, сталі та добрив до ЕС.
  • В умовах прискорення інфляції та тиску на споживачів через зростання цін на енергоносії офіційні особи ЄС обережно підходять до санкцій. Зокрема, вони стурбовані тим, що війна може перекрити постачання газу серед зими.
  • Крім того, зазначається, що за санкції, накладені на РФ після окупації Криму у 2014 році, розплачувалась економіка ЄС, а не США. Тож лідери ЄС тягнуть час.
  • Хоча Росія зазнала найбільших торгових втрат, Німеччина не сильно відставала. Постраждали й інші економіки ЄС, свідчать дані дослідження Кільського інституту світової економіки.
Економіка ЄС втратить набагато більше, ніж США, у конфлікті з Росією. Тому Європа тягне час. – Bloomberg /Фото 1

Контекст

У Сенаті США 12 січня опубліковано текст нового санкційного законопроєкту. Зокрема, документ передбачає персональні санкції проти Путіна та російських чиновників не лише у разі вторгнення в Україну, а й після «значної ескалації», як порівняти з груднем 2021 року.

США очікують від ЄС якнайшвидшого узгодження можливих санкцій проти Росії на випадок загострення ситуації навколо України, повідомляв Bloomberg. Американські чиновники нібито незадоволені тим, що країни ЄС досі не спромоглися домовитися. Пізніше німецька Handelsblatt з посиланням на джерела написала, що США та Європа не будуть використовувати у якості санкцій відключення російських банків від платіжної системи SWIFT.

Євросоюз не має єдності у питанні приводу для запровадження санкцій проти Росії. Країни ЄС єдині лише в тому, що відповідь на атаку Росії має бути, писала Financial Times.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні