Категорія
Новини
Дата

США і Європа поки що не мають спільної позиції щодо конкретних санкцій проти РФ на випадок її вторгнення в Україну — Bloomberg

США очікують від європейських союзників якнайшвидшого узгодження можливих санкцій проти Росії на випадок загострення ситуації навколо України, пише Bloomberg з посиланням на джерела. Американські чиновники незадоволені тим, що країни ЄС досі не змогли домовитися.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Адміністрація президента Джо Байдена обговорила можливі дії РФ, через які на неї буде накладено санкції, повідомляють джерела. Крім відправлення військ в Україну, це може стосуватися спроб організувати державний переворот в країні або якось інакше дестабілізувати українську владу.
  • США стурбовані тим, що європейські лідери погано підготовлені до відповіді на випадок, якщо РФ здійснить кібератаки або посилить «кампанію з дезінформації».
  • Чиновники в ЄС визнали на зустрічах НАТО цього тижня, що вони погано підготовлені до реагування на гібридну атаку Росії, сказав один з співрозмовників Bloomberg.
  • Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу 14 січня заявив, що США та Європа, можливо, не мають єдиної позиції щодо того, які санкції мають бути введені, але наголосив, що обидві сторони згодні з тим, що вторгнення в Україну матиме серйозні економічні наслідки».

Контекст

Комітет із міжнародних відносин Сенату США 12 січня опублікував текст нового санкційного законопроєкту. Зокрема, у ньому є глава про збільшення військової допомоги Україні (на $500 млн у 2022 році у разі вторгнення РФ) та інші засоби протистояння Росії в Європі. Документ передбачає персональні санкції проти Путіна та російських чиновників не лише у разі вторгнення в Україну, а й після «значної ескалації» порівняно з груднем 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні