Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС сперечаються щодо санкцій проти Росії. Не всі вважають «гібридні атаки» приводом, – Financial Times

У Євросоюзі немає єдності щодо питання приводу запровадження санкцій проти Росії. Країни ЄС єдині лише в тому, що відповідь на атаку Росії повинна бути, пише Financial Times із посиланням на чотири джерела, які брали участь в обговоренні

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові моменти

  • Низка країн не вважають приводом для санкцій «гібридні атаки» – розгортання кіберзброї чи операцію під «чужим прапором».
  • На зустрічі, яка пройшла минулого тижня, не було розуміння, що таке «агресія». Одні називають приводом для санкцій лише повноцінне вторгнення в Україну, інші – будь-які форми гібридних дій, сказав один із співрозмовників видання.
  • Країни ЄС досягли єдності в тому, що на атаку РФ «має бути відповідь», наголосило джерело.

Контекст

У Сенаті США 12 січня опубліковано текст нового санкційного законопроєкту. Зокрема, документ передбачає персональні санкції проти Путіна та російських чиновників не лише у разі вторгнення в Україну, а й після «значної ескалації» порівняно з груднем 2021 року.

США очікують від ЄС якнайшвидшого узгодження можливих санкцій проти Росії на випадок загострення ситуації навколо України, повідомляв минулого тижня Bloomberg. Американські чиновники нібито незадоволені тим, що країни ЄС досі не змогли домовитися. Пізніше німецька Handelsblatt з посиланням на джерела написала, що США та Європа не будуть використовувати у якості санкцій відключення російських банків від платіжної системи SWIFT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні