Категорія
Новини
Дата

Ексканцлер Німеччини Шредер пішов з ради директорів «Роснафти». Європарламент просив ввести санкції проти нього

Герхард Шредер, який обіймав посаду канцлера Німеччини з 1998 до 2005 року, покинув раду директорів «Роснафти». Про це компанія повідомила на сайті.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Разом зі Шредером з ради директорів «Роснафти» йде Маттіас Варніг, виконавчий директор Nord Stream 2 AG.
  • «ПАТ «НК «Роснафта» інформує, що панове Герхард Шредер і Маттіас Варніг повідомили про неможливість продовження своїх повноважень у раді директорів компанії», – йдеться в заяві компанії.

Контекст

19 травня Європарламент закликав ЄС запровадити санкції проти Шредера та колишньої міністерки закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка з минулого року входить до наглядової ради «Роснафти».

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимогу Європарламенту запровадити санкції проти Герхарда Шредера за його відмову піти з керівних посад у російських енергетичних компаніях. Шольц сказав, що рішення німецького парламенту цього тижня позбавити Шредера його офісу в Берліні, що оплачується платниками податків, було «послідовним» і «правильним» і «тому буде реалізовано».

Шредер є членом ради директорів російської державної нафтової компанії «Роснафти», а в лютому його також висунули до ради директорів російської енергетичної компанії «Газпром».

Незабаром після початку війни в Україні співробітники офісу Шредера у Берліні звільнилися на знак протесту проти його відмови піти з посад. Хоча ексканцлер тепер може позбутися офісу, він, як і раніше, отримує щомісячну виплату в розмірі €8300.

Після нападу Росії на Україну з ради директорів «Роснафти» пішли представники BP Роберт Дадлі та Бернард Луні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні