Категорія
Новини
Дата

Epic Games залучила $1 млрд при оцінці в $28,7 млрд. Компанія увійшла до десятки найдорожчих стартапів світу

Американська компанія Epic Games, яка є розробником популярної гри Fortnite, залучила $1 млрд при оцінці в $28,7 млрд. За даними CB Insights, тепер Epic Games увійде до десятки найдорожчих стартапів світу, тоді як раніше компанія займала в рейтингу 11-те місце.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, $200 млн інвестувала Sony Group Corporation.
  • До числа інвесторів також увійшли фонд Appaloosa, Baillie Gifford, Fidelity Management&Research Company, GIC, структури під управлінням BlackRock та інші.
  • Epic Games, як і раніше, має в обігу лише один клас звичайних акцій, а генеральний директор Тім Суїні залишається власником контрольного пакету.
  • Роком раніше оцінка Epic Games становила $17 млрд після інвестиції в розмірі $1,7 млрд, пише CNBC.
  • За словами глави компанії, залучені інвестиції дадуть змогу компанії прискорити роботу зі створення підключених соціальних мереж в Fortnite, Rocket League і Fall Guys. Також у розробників зʼявиться можливість використовувати Unreal Engine, Epic Online Services і Epic Games Store.

Контекст

За даними Bloomberg, Epic Games планувала залучити $1,7 млрд. Тоді видання припустило, що частина залучених коштів піде на адвокатів, оскільки розробник Fortnite судиться з Apple і Google через комісії для розробників застосунків.

Epic Games не погоджується з умовами розміщення застосунків у App Store та Google Play та спробував обійти правила – запропонував своїм користувачам сторонню систему оплати. Після чого Apple та Google видалили застосунок зі своїх магазинів. А розробник звернувся до судів у США та Австралії, а також до Апеляційного суду в Великій Британії щодо питань конкуренції.

Окрім того, в червні 2020 року Єврокомісія почала два антимонопольні розслідування щодо Apple через правила App Store і Apple Pay після скарг Spotify і Rakuten.

Демократи з Конгресу США на початку жовтня 2020 року заявили, що Apple і Google – монополісти, які зловживають своїм домінуванням на ринку. Зокрема, Apple використовує домінування над iOS і App Store для створення та посилення барʼєрів від конкурентів.

Після цього Аpple погодилася знизити з 1 січня 2021-го комісію в App Store з 30% до 15%. Нові правила діють для розробників, чий виторг складає менше $1 млн на рік. У лютому 2021 року Epic Games також подала антимонопольний позов проти Apple до Єврокомісії. Розробник називає 30%-ний податок на купівлю в App Store неконкурентною умовою.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні