Категорія
Новини
Дата

ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії з інвестицій для підтримки відновлення України

Єврокомісія та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали гарантійну угоду щодо підтримки інвестицій для відновлення України. Про це йдеться у спільному комюніке сторін.

Ключові факти

  • У рамках угоди ЄС надасть IFC – члену групи Світового банку – до €90 млн фінансових гарантій для підтримки інвестицій в Україні в рамках програми IFC Better Futures (BFP). 
  • Очікується, що інвестиції в рамках програми перевищать €500 млн в усіх секторах, включаючи критичну інфраструктуру та виробництво товарів, сприяння декарбонізації та збереженню засобів до існування.

Контекст

Європейський фонд сталого розвитку плюс (EFSD+) – частина інвестиційної структури ЄС. Він підтримує державні та приватні інвестиції у країнах-партнерах по всьому світу, надаючи фінансові гарантії, змішане фінансування та технічну допомогу для сприяння інклюзивному економічному розвитку.

Фінансові гарантії в рамках EFSD+ – це юридично обовʼязкові угоди, відповідно до яких ЄС погоджується виплатити гарантійну суму у разі фінансових втрат, з якими можуть зіткнутися кредитори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні