Категорія
Новини
Дата

ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії з інвестицій для підтримки відновлення України

1 хв читання

Єврокомісія та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали гарантійну угоду щодо підтримки інвестицій для відновлення України. Про це йдеться у спільному комюніке сторін.

Ключові факти

  • У рамках угоди ЄС надасть IFC – члену групи Світового банку – до €90 млн фінансових гарантій для підтримки інвестицій в Україні в рамках програми IFC Better Futures (BFP). 
  • Очікується, що інвестиції в рамках програми перевищать €500 млн в усіх секторах, включаючи критичну інфраструктуру та виробництво товарів, сприяння декарбонізації та збереженню засобів до існування.

Контекст

Європейський фонд сталого розвитку плюс (EFSD+) – частина інвестиційної структури ЄС. Він підтримує державні та приватні інвестиції у країнах-партнерах по всьому світу, надаючи фінансові гарантії, змішане фінансування та технічну допомогу для сприяння інклюзивному економічному розвитку.

Фінансові гарантії в рамках EFSD+ – це юридично обовʼязкові угоди, відповідно до яких ЄС погоджується виплатити гарантійну суму у разі фінансових втрат, з якими можуть зіткнутися кредитори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні