Категорія
Новини
Дата

ЄС відкриє кордони для вакцинованих туристів. Це може статися наступного тижня

Європейський Союз погодився відкрити кордони для вакцинованих туристів. Також відвідувати ЄС зможуть туристи з країн, які мають низький рівень захворюваності, пише The New York Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відповідне рішення ухвалили посли 27 держав-членів, підтримавши пропозицію Європейської комісії
  • Нові правила можуть набути чинності вже наступного тижня.
  • Право на в’їзд матимуть тільки туристи, які були щеплені схваленою Європейським агентством із лікарських засобів (ЕМА) або Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) вакциною.
  • Станом на сьогодні EMA сертифікувала чотири вакцини: Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, Moderna, Vaxzevria (раніше AstraZeneca). ВООЗ визнала препарати від Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Moderna і Sinopharm.
  • Список безпечних країн на основі епідеміологічних критеріїв буде остаточно затверджено в п’ятницю.
  • За даними Bloomberg, для вільного в’їзду до ЄС двотижневий рівень захворюваності в країні має бути менше 75 на 100 000 осіб.
  • При цьому держави-члени ЄС на свій розсуд зможуть зберегти вимоги щодо негативних тестів ПЛР або карантину для певних туристів.

Важливі цифри

32,4%. Такий відсоток людей, що живуть в ЄС, отримали хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19, згідно Bloomberg. Станом на 19 травня в Україні від COVID-19 вакцинувалися 957 346 осіб. Із них дві дози отримали 37 526 осіб.

Контекст

Аби пожвавити туризм і полегшити пересування людей, країни Європейського Союзу офіційно погодилися випустити COVID-паспорти. За словами премʼєрміністра Італії Маріо Драгі, ЄС запровадить «паспорти вакцинації» в другій половині червня. Держави-члени будуть зобов’язані визнавати вакцини, схвалені ЄС. Але країни за бажанням можуть також видавати COVID-паспорти особам, які щеплені, наприклад, російською вакциною Sputnik або китайською Sinovac.

Тим часом Велика Британія скасувала заборону на поїздки за кордон без поважної причини, а також запустила «паспорт вакцинації» для тих, хто зробив обидва щеплення, передає ВВС.

Першим у світі цифровий сертифікат щеплення від COVID-19 для своїх громадян, які планують закордонні поїздки, запустив Китай. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що «паспорт вакцинації» планують запустити в Україні з 1 липня. Це має дати змогу щепленим від коронавірусу українцям вільно подорожувати до країн, які визнають такі документи. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні