Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія виділить Україні €1,2 млрд. Макрофінансову допомогу спрямують «на підтримку стійкості країни»

Євросоюз виділить Україні нову макрофінансову допомогу загальним обсягом €1,2 млрд, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на брифінгу 24 січня. Вона сподівається, що Рада Європи та Європарламент схвалять виділення допомоги якнайшвидше.

Ключові факти

  • Новий макрофінансовий пакет допоможе Україні «адресувати фінансові потреби, викликані конфліктом, а також підтримати стійкість країни», заявила фон дер Ляєн.
  • Україна отримає перший транш на €600 млн після схвалення рішення Радою Європи та Європарламентом.
  • Також голова ЄК анонсувала нову макрофінансову програму з Україною «з більшим фінансуванням». Метою нової програми стане «підтримка процесу модернізації в Україні».
  • Крім того, ЄС цього року подвоїть суму виділених Україні грантів на €120 млн.

Цитата

«Ми розраховуємо на те, що Рада ЄС і Європейський парламент ухвалять цей надзвичайний пакет макрофінансової допомоги якнайскоріше. Потім ми розпочнемо швидку виплату першого траншу розміром €600 млн», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Контекст

У липні 2020 року Україна та ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації «виняткової» (п’ятої за ліком) програми макрофінансової допомоги обсягом до €1,2 млрд. У грудні 2020 року Україна отримала від ЄС перший транш на суму €600 млн, у жовтні 2021-го – другий транш на таку ж суму.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні