Категорія
Новини
Дата

Україна отримає додатково $200 млн від США на оборону. Кулеба підтвердив «таємне» рішення Білого дому

Адміністрація президента США Джо Байдена виділила Україні додатково $200 млн безпекової допомоги, повідомив на брифінгу глава МЗС Дмитро Кулеба. За його словами, США готові і надалі збільшувати обороноздатність України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Адміністрація Байдена нещодавно схвалила виділення $200 млн додаткової безпекової допомоги Україні, заявив Кулеба. Він уточнив, кошти не були заздалегідь передбачені, це швидка оборонна допомога з боку США.
  • Йдеться не лише про оборонний пакет у $60 млн, який Україна отримала в грудні минулого року, але й про додаткові обсяги обладнання та оборонної зброї, включно з летальною, наголосив глава МЗС.
  • Загальний обсяг допомоги США на зміцнення безпеки та оборони України збільшився до $650 млн за 2021 рік.

Контекст

Наприкінці грудня адміністрація президента США Джо Байдена «таємно виділила Україні додаткову допомогу» на загальну суму $200 млн, повідомляв минулого тижня CNN. До середини грудня США надали Україні допомогу в галузі безпеки на $450 млн. В оборонному бюджеті США на 2022 рік передбачено $300 млн Україні, зокрема – на підтримку армії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні