Категорія
Новини
Дата

Європарламент обрав нову главу. Роберта Метсола пообіцяла підтримку Україні

1 хв читання

Європейський парламент 18 січня обрав віцеспікерку Роберту Метсолу новою президенткою. У своїй промові перед голосуванням Метсола згадала Україну, «яка перебуває під загрозою», пише «Європейська правда».

Ключові факти

  • Депутати 458 голосами підтримали у першому турі кандидатуру віцеспікерки парламенту Роберту Метсолу з Мальти, яка тимчасово керувала органом після смерті Давіда Сассолі. Вона вважалася найбільш імовірною претенденткою на посаду глави Європарламенту.
  • Метсола заявила про необхідність активізувати дипломатичні зусилля для вирішення глобальних конфліктів, в тому числі навколо України. У своїй промові перед голосуванням Метсола згадала «Україну, яка перебуває під загрозою».
  • «Я згадала Україну та Білорусь у контексті, в якому ми живемо, який стосується безпеки, ризиків та загроз на наших зовнішніх кордонах. Цей парламент є дуже однозначним у своїй позиції – диктатори нас не розділять», – сказала вона пізніше на пресконференції.

Контекст

Роберта Метсола у свої 43 роки є наймолодшим президентом в історії Європарламенту і першою жінкою за 20 років. Вона належить до фракції Європейської народної партії (ЄНП).

Давід Сассолі раптово помер 11 січня у віці 65 років. Його пресслужба повідомила, що Сассолі перебував у лікарні з 26 грудня через ускладнення в результаті «дисфункції імунної системи».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні