Категорія
Новини
Дата

Європарламент обрав нову главу. Роберта Метсола пообіцяла підтримку Україні

Європейський парламент 18 січня обрав віцеспікерку Роберту Метсолу новою президенткою. У своїй промові перед голосуванням Метсола згадала Україну, «яка перебуває під загрозою», пише «Європейська правда».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Депутати 458 голосами підтримали у першому турі кандидатуру віцеспікерки парламенту Роберту Метсолу з Мальти, яка тимчасово керувала органом після смерті Давіда Сассолі. Вона вважалася найбільш імовірною претенденткою на посаду глави Європарламенту.
  • Метсола заявила про необхідність активізувати дипломатичні зусилля для вирішення глобальних конфліктів, в тому числі навколо України. У своїй промові перед голосуванням Метсола згадала «Україну, яка перебуває під загрозою».
  • «Я згадала Україну та Білорусь у контексті, в якому ми живемо, який стосується безпеки, ризиків та загроз на наших зовнішніх кордонах. Цей парламент є дуже однозначним у своїй позиції – диктатори нас не розділять», – сказала вона пізніше на пресконференції.

Контекст

Роберта Метсола у свої 43 роки є наймолодшим президентом в історії Європарламенту і першою жінкою за 20 років. Вона належить до фракції Європейської народної партії (ЄНП).

Давід Сассолі раптово помер 11 січня у віці 65 років. Його пресслужба повідомила, що Сассолі перебував у лікарні з 26 грудня через ускладнення в результаті «дисфункції імунної системи».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні