Категорія
Новини
Дата

Facebook запустить окремий Instagram для дітей віком до 13 років. Компанія прагне розширити аудиторію користувачів

Компанія Facebook створить нову версію Instagram для дітей віком до 13 років. Поточна політика Instagram забороняє дітям користуватися сервісом, пише BuzzFeed News.

Ключові факти

  • Очолить роботу зі створення нової версії Instagram Павні Діванджі, яка в грудні перейшла до Facebook із Google. Вона займалася продуктами, які орієнтовані на дітей, зокрема YouTube Kids.
  • У Facebook уже є досвід створення сервісів для дітей. 2017 року компанія запустила Messenger Kids для дітей від шести до 12 років із функціями батьківського контролю.
  • Нова версія Instagram буде схожа з Messenger Kids.
  • Раніше Instagram ввів функцію, яка обмежить можливість дорослих писати підліткам, якщо ті не підписані на них.
  • На початку року обмеження для підлітків увів TikTok. Акаунти користувачів у віці від 13 до 15 років стали приватними, бачити їх зможуть тільки схвалені передплатники. Коментувати відео користувачів до 16 років зможуть тільки друзі.

Контекст

Плани Facebook направлені на розширення своєї користувацької бази. Кандидатка наук з Університету Меріленда Прія Кумар, яка досліджує соціальний вплив соцмереж на сім'ю, зазначила, що Facebook прагне монетизувати дітей, як це відбувається з дорослими. За словами Кумар, діти, які використовують YouTube Kids, часто переходять на основну платформу YouTube.

Однак продукти для дітей почасти викликають критику. Зокрема, після запуску Messenger Kids група з понад 95 захисників здоров'я дітей відправила лист гендиректору Facebook Марку Цукербергу із закликом припинити роботу месенджера. Вони послалися на дослідження, в якому зазначено, що надмірне використання цифрових пристроїв і соцмереж шкідливе для дітей і підлітків».

Водночас нерідко діти заради підписників демонструють дорослу поведінку в соцмережах. Нещодавно блог у соцмережах восьмирічної дівчинки з України спровокував хвилю обурення та зацікавив правоохоронні органи. Вона постила в соцмережах Likee та Instagram численні фото в обіймах 13-річного хлопця, з яким блогерка начебто зустрічається. У деяких сторіз та постах діти цілуються та обіймаються в ліжку.  

І це попри те, що, за правилами Instagram, користуватися соцмережею можуть лише особи віком від 13 років.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні