Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo збільшила виробництво окатків на 76% у першому півріччі

1 хв читання

Гірничорудна Ferrexpo plc з активами в Україні за перше півріччя 2024-го збільшила виробництво залізорудних окатків на 76% – до 3,297 млн т порівняно з другим півріччям минулого року. Це найкращий показник з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну, йдеться у пресрелізі компанії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Протягом кварталу Ferrexpo працювала з двома, іноді трьома лініями виробництва окатків (з чотирьох), чергуючи якість продукції залежно від попиту з боку клієнтів і розширеної логістичної спроможності, зазначається у повідомленні.
  • У другому кварталі 2024 року Ferrexpo скоротила виробництво окатків на 18% порівняно з попереднім кварталом – до 1,5 млн т. DR-окатків вироблено 162 640 т, преміальних окатків з власного концентрату – 1,1 млн т, що на 36% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. 
  • Виробництво концентрату в другому кварталі скоротилося на 22% – до 189 040 т порівняно з другим кварталом 2023 року. Загальний випуск товарної продукції сягнув 1,67 млн т (-19% кв./кв.).
  • «Це наші найкращі результати з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Доступ до чорноморського коридору протягом кварталу дав нам змогу продовжити відвантаження з українських портів», – зазначив Лучіо Дженовезе, голова ради директорів Ferrexpo plc.
  • За його словами, у другому кварталі група продовжила відвантажувати продукцію морськими шляхами: за оцінками, з кінця 2023 року морським коридором пройшло понад 800 суден, з яких 90 – з металопродукцією. Збільшення кількості судновласників, які готові фрахтувати судна в українські порти, позитивно впливає на перевезення, але ставки фрахту на високі страхові ризики стримують експорт, пояснив Дженовезе. 

Контекст

У першому кварталі 2024 року Ferrexpo збільшила виробництво залізорудних окатків на 189% порівняно з попереднім кварталом – до 1,8 млн т.

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні. Компанії Fevamotinico S.a.r.l., підконтрольній Костянтину Жеваго, належить 50% Ferrexpo, компанії BlackRock – 6,74%. Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК і 99,9% Біланівського ГЗК.

У Ferrexpo є клієнти серед сталеливарних підприємств в усьому світі, зокрема в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, на Тайвані, в Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В’єтнамі, США та ін.

Доходи групи Ferrexpo за підсумками 2023 року скоротилися на 48% – до $651,8 млн ($1,2 млрд у 2022 році). Це повʼязано зі зниженням продажів через логістичні обмеження та зниженням середніх цін на залізну руду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд