Кар’єр Полтавського ГЗК групи Ferrexpo /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo збільшила квартальне виробництво удвічі

Кар’єр Полтавського ГЗК групи Ferrexpo Фото надано пресслужбою

Гірничорудна Ferrexpo plc з активами в Україні у першому кварталі 2024 року збільшила виробництво залізорудних окатків на 189% порівняно з попереднім кварталом – до 1,8 млн т. Це найкращий квартальний показник з моменту повномасштабного вторгнення в Україну, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загальне виробництво залізорудних окатків за квартал становило 1 813 973 т, що на 189% більше, якщо порівняти з попереднім кварталом. Крім того, було виготовлено 240 516 т залізорудного концентрату з вмістом заліза 67%.
  • Ferrexpo експлуатувала дві, іноді три лінії виробництва окатків (з чотирьох) протягом кварталу, чергуючи якість продукції залежно від попиту клієнтів і розширення логістичних можливостей, йдеться у повідомленні.
  • Загальний обсяг продажів за квартал перевищив 1,9 млн т. Усі продажі стосувалися продуктів із вмістом заліза 65% або вище, зазначила компанія.
  • Група відновила експорт з українських портів, що дало змогу експортувати більші обсяги окатків до Європи та поновити продажі клієнтам з Близького Сходу та Азії. 

Цитата

«Наша діяльність показала виняткові результати в першому кварталі 2024 року: загальний обсяг виробництва збільшився на 203%, якщо порівняти з попереднім кварталом – до понад 2 млн т залізорудних окатків і концентрату. Це наш найкращий квартальний показник з моменту повномасштабного вторгнення в Україну», – зазначив Лучіо Дженовезе, голова ради директорів Ferrexpo plc.

Контекст

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні. Компанії Fevamotinico S.a.r.l., підконтрольній Костянтину Жеваго, належить 50% Ferrexpo, компанії BlackRock – 6,74%. Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Ferrexpo має клієнтів серед сталеливарних підприємств в усьому світі, зокрема в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, на Тайвані, в Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В’єтнамі, США та ін.

Доходи групи Ferrexpo за підсумками 2023 року скоротилися на 48% – до $651,8 млн ($1,2 млрд у 2022 році). Це повʼязано зі зниженням продажів через логістичні обмеження та зниженням середніх цін на залізну руду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні