Категорія
Новини
Дата

«Фокстрот» оцінив збитки від знищеного складу і втрачених точок у близько 1 млрд грн

Збитки одного з найбільших ритейлерів техніки й електроніки «Фокстрот» через згорілий склад у Гостомелі та втрачені точки становлять близько 1 млрд грн. Про це в інтервʼю Forbes розповів CEO одного з найбільших ритейлерів «Фокстрот» Олексій Зозуля.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сума збитків від згорілого складу і точок, які ми втратили, становить близько 1 млрд грн. Цього товару просто не існує», – сказав Зозуля. На складі товару було на 650 млн грн. Протягом березня–квітня, компанія евакуювала товар із магазинів від лінії фронту.
  • Зі 169 відкрито 92 магазини у 52 містах. Близько 40 магазинів, очевидно, не відкриються скоро, бо вони розташовані в зоні бойових дій, у прифронтовій зоні або тимчасово окупованих містах, сказав Зозуля. «Є міста, де маємо виторг на рівні минулого року і вище. Є міста, де продажі не дотягують до 60%, як порівняти з минулим роком», – розповів він.
  • У липні «Фокстрот» планує відкрити ще шість магазинів. 

Контекст

«Фокстрот» – одна з найбільших торговельних мереж за кількістю магазинів та обсягами продажу електроніки й побутової техніки в Україні. На початок 2022 року бренд є омніканальним (офлайн та онлайн-торгівля), охоплює 170 магазинів у 90 обласних і районних центрах України та інтернет-магазин. У червні 2022 року «Фокстрот» почав відкривати точки видачі інтернет-замовлень.

З початку вторгнення РФ в Україну мережа «Фокстрот» втратила вісім магазинів та центральний склад у Гостомелі – вони були розграбовані та знищені окупантами.

За перші два місяці війни ринок побутової техніки та електроніки просів удвічі порівняно з показниками минулого року, заявляли у «Фокстроті». Цей показник ыстотно відрізняється в розрізі регіонів залежно від поточної ситуації, наближеності до бойових дій та попиту.

Ціни на техніку й електроніку в Україні з 24 лютого зросли приблизно на 12–20%. Завдяки тому, що 75–80% товарів було внесено до списку критичного імпорту, не відбулося більшого стрибка цін, розповів Зозуля.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні