Категорія
Новини
Дата

Фонд Seier Capital данського мультимільйонера Ларса Крістенсена профінансував два українські стартапи

Сімейний офіс Seier Capital співзасновника данського інвестбанку Saxo Bank Ларса Крістенсена видав два гранти українським стартапам Bank of Memories та DjookyX. Про це Forbes повідомили у Seier Capital.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Точна сума грантів не розголошується, але він коливається в діапазоні $5 000-50 000.
  • Обидві угоди фіналізували в січні 2023-го, однак відомо про них стало лише зараз.
  • У фонді наголошують, що попри воєнні дії пошук нових проєктів продовжується. Стартапи у екосистемі Concordium згодом зможуть отримати ангельські інвестиції від Ларса Крістенсена розміром від €100 000.

Контекст

Загалом Seier Capital надав близько десяти грантів українським і міжнародним блокчейн-стартапам із грантової програми на €10 млн. Вона передбачає, що проєкт отримає кошти й інтегрується із блокчейном Concordium.  

Після екзиту з Saxo Bank у 2018 році Крістенсен інвестував у Concordium. Це так званий блокчейн першого рівня, що створює базову мережу. На ній можна будувати екосистеми як у Ethereum, Solana чи NEAR Protocol. За задумом, Concordium має стати технологічною основою для створення децентралізованих додатків та рішень на блокчейні. Його особливості — конфіденційність та безпека використання даних за допомогою KYC-процесу на рівні блокчейну. Але поки що екосистему треба наповнити проєктами. €10 млн – початкова сума, що дозволить підтримати гарну кількість стартапів, говорив в інтервʼю Forbes засновник.

Bank of Memories у 2019-му заснували Ірина Савицька, Андрій Меланчик, Андрій Зубко. На балансі стартапу — $300 000 інвестицій, згідно із Crunchbase. Продукт компанії — платформа, що зберігає фотографії, відео та документи. Це аналог хмарного сховища від гігантів на кшталт Google чи Amazon, проте Bank of Memories зберігає їх децентралізовано і у вигляді NFT.

Інший стартап — DjookyX — заснували Андрій Даховський, Браян Малуф, Стефан Агбалян і Геннадій Курочка. Їхній продукт — платформа, що дозволяє музикантам продавати права на пісні та збирати кошти для подальшого розвитку своєї карʼєри. 1 грудня 2022-го стартап отримав грант обсягом до $100 000 із воєнного Google for Startups Ukraine Support Fund.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні