Категорія
Новини
Дата

Французька мережа «Ашан» обмежила в Росії продаж цукру та борошна

Через паніку серед населення французька мережа магазинів «Ашан» ввела обмеження на продаж деяких товарів

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Соціально значимі товари (наприклад, борошно та цукор) з 4 березня в російському «Ашані» продають лімітовано – по декілька одиниць в одні руки.
  • «Ми спостерігаємо зростання попиту на cоціально значимі товари, зокрема, великі закупівлі з боку бізнесу», – сказала пресслужба компаній російському державному ЗМІ «РИА Новости».
  • Запасу товарів достатньо, за словами ритейлера, але обмеження потрібні, щоб на полицях завжди були товари. «Доставка зі складу та відновлення викладки на полиці після кількох таких великих закупівель може тривати деякий час, протягом якого частина покупців залишиться без товару», – пише пресслужба «Ашану».

Контекст

Після початку війни в Україні світові бренди почали масово відмовлятися співпрацювати з Росією. Наприклад, Данська пивоварна компанія Carlsberg припинила нові інвестиції в РФ та експорт пива та інших напоїв. «Балтика», що входить до Carlsberg Group, володіє вісьмома пивоварнями в Росії і налічує близько 8300 співробітників.

Роботу в Росії також припинила ІКЕА. Шведська компанія на деякий час зупинила увесь експорт та імпорт в Росію та Білорусь.

З РФ перестали працювати також команії з кіноіндустрії: Paramount, Disney, Sony, Warner Bros. Вони скасували всі премʼєри у Росії, тому росіяни не побачать, наприклад, премʼєру нового «Бетмена» з Робертом Паттінсоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні