Категорія
Новини
Дата

Гаазький суд ухвалив рішення про тимчасові заходи у справі «Україна проти РФ» щодо звинувачень у геноциді

Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення про запровадження тимчасових заходів щодо Росії у справі про влаштування окупантом геноциду в Україні. Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Суд зобовʼязав Росію негайно припинити військові операції, які почалися на території України 24 лютого 2022 року.
  • Також ідеться про те, щоб забезпечити, аби будь-які військові чи регулярні збройні підрозділи, а також інші організації чи особи, які контролюються РФ, не продовжували військової операції.

Контекст:

Клопотання, в якому Україна, по суті, просила МС ООН наказати Росії зупинити військові дії на українській території, було подане у межах позову про порушення Росією «Конвенції про геноцид» 1948 року. Позов і клопотання датуються 26 лютого – другою добою після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Задля створення фальшивого приводу для збройної агресії проти України Росія висунула абсурдне, не підкріплене жодними фактами звинувачення в нібито геноциді. РФ перекрутила концепцію геноциду, спотворила один із найважливіших міжнародних договорів, розроблених у відповідь на жахи Другої світової війни та Голокосту, – Конвенцію про запобігання злочину геноциду 1948 року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні