Категорія
Новини
Дата

Гаазький суд ухвалив рішення про тимчасові заходи у справі «Україна проти РФ» щодо звинувачень у геноциді

1 хв читання

Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення про запровадження тимчасових заходів щодо Росії у справі про влаштування окупантом геноциду в Україні. Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Ключові факти:

  • Суд зобовʼязав Росію негайно припинити військові операції, які почалися на території України 24 лютого 2022 року.
  • Також ідеться про те, щоб забезпечити, аби будь-які військові чи регулярні збройні підрозділи, а також інші організації чи особи, які контролюються РФ, не продовжували військової операції.

Контекст:

Клопотання, в якому Україна, по суті, просила МС ООН наказати Росії зупинити військові дії на українській території, було подане у межах позову про порушення Росією «Конвенції про геноцид» 1948 року. Позов і клопотання датуються 26 лютого – другою добою після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Задля створення фальшивого приводу для збройної агресії проти України Росія висунула абсурдне, не підкріплене жодними фактами звинувачення в нібито геноциді. РФ перекрутила концепцію геноциду, спотворила один із найважливіших міжнародних договорів, розроблених у відповідь на жахи Другої світової війни та Голокосту, – Конвенцію про запобігання злочину геноциду 1948 року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні