Категорія
Новини
Дата

«Газпром» відмовився від виплат дивідендів за 2021 рік. Акції компанії обвалилися на 30%

Рада директорів «Газпрому» вирішила не виплачувати дивіденди за 2021 рік, пише «Комерсант». Раніше планувалося виплатити рекордні дивіденди – 52,53 руб. на акцію. Папери компанії після цієї новини обвалилися на 30%. Мосбіржа втратила понад 5%.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пріоритетами «Газпрому» в даний час є реалізація інвестиційної програми, включаючи газифікацію регіонів РФ, та підготовка до майбутньої зими, а також виплата податків у підвищеному розмірі, заявив заступник голови правління Фаміл Садигов.
  • Акції «Газпрому» обвалилися на 30% після цієї новини. Торги акціями компанії на Мосбіржі переведені в режим дискретного аукціону через різке падіння котирувань. Індекс Мосбіржі через обвал «Газпрому» просів більш ніж на 5%.

Контекст

26 травня рада директорів рекомендувала зборам акціонерів «Газпрому» виплатити дивіденди за 2021 рік у розмірі 52,53 руб. на акцію. Компанія зазначала, що це рекорд і для неї, і для вітчизняного фондового ринку. Загальний розмір дивідендних виплат повинен був становити 1243,570 млрд руб. – 50% від скоригованого чистого прибутку по МСФЗ.

Наприкінці червня стало відомо, що Мінфін збирається забрати у «Газпрому» 416 млрд руб. у вигляді разового підвищення податку на видобування корисних копалин у 2022 році. Відповідні поправки до Податкового кодексу, за даними Ъ, вже пройшли комісію уряду із законопроєктної діяльності. Таким чином, російський уряд хоче перерозподілити надприбутки від високих цін на газ у світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні