Категорія
Новини
Дата

General Electric продала підрозділ з авіалізингу за $30 млрд конкуруючій AerCap. Компанія стане найбільшим гравцем на ринку

Американська корпорація General Electric продає підрозділ з авіалізингу GE Capital Aviation Service (Gecas) ірландському конкуренту AerCap Holdings. Після об'єднання компанія стане найбільшим гравцем на цьому ринку, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • AerCap виплатить $24 млрд готівкою, решту – акціями об'єднаної компанії.
  • Після завершення угоди GE продовжить володіти часткою 46% в об'єднаній компанії.
  • Угода має бути закрито протягом 12 місяців.

Контекст

Авіагалузь переживає одну з найбільших криз через COVID-19. Об'єднання активів повинно допомогти Gecas і AerCap скоротити витрати і краще впоратися з кризою. Крім того, продаж підрозділу з авіалізингу став черговим кроком GE, спрямованим на скорочення боргу й зосередження на промисловому векторі бізнесу. «Ця угода знаменує собою реальне перетворення GE на більш цілеспрямовану, більш просту й сильну промислову компанію», – сказав гендиректор GE Ларрі Калп.

Разом із тим за рахунок продажу Gecas GE планує скоротити свій борг. Наразі він становить близько $100 млрд, пише The Wall Street Journal. На частку Gecas припадає $40 млрд.

Gecas був найбільшим із підрозділів, що залишилися від фінансового бізнесу GE Capital. 2015 року GE прийняла рішення про продаж своїх банківських активів і більшої частини GE Capital.

Того ж року компанія за $12 млрд продала підрозділ із кредитування приватного капіталу. Минулого року GE продала своє виробництво електролампочок Savant Systems.

Важливі цифри

Gecas має парк із понад 1900 літаків. AerCap володіє 1188 літаками. Об'єднана компанія контролюватиме приблизно втричі більше літаків, ніж найближчий конкурент Avolon.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні