Категорія
Новини
Дата

Геймстудія китайської Tencent стала найбільшим у світі розробником мобільних ігор

Розробник мобільних ігор Timi Studios, який належить китайській Tencent, минулого року отримав дохід у розмірі $10 млрд. Це дало можливість компанії стати найбільшим розробником на ринку мобільних ігор у світі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цей успіх дає міцну основу для амбіцій Tencent вийти за рамки мобільних ігор. Компанія сподівається скласти конкуренцію таким «важковаговикам» геймингу, як Sony PlayStation, Nintendo Switch і Xbox.
  • Минулого місяця інженер Timi написав, що студія планує розробити високобюджетну гру AAA-класу, яка буде нагадувати віртуальне співтовариство з фільму «Перший гравець напоготові».
  • Tencent прагне в кінцевому підсумку отримати половину свого ігрового доходу з-за кордону. За підсумками четвертого кварталу 2019 року, ця частка становить 23%.

Важливі цифри

Минулого тижня Tencent повідомила, що виручка компанії від онлайн-ігор склала майже $24 млрд. За словами джерел, на Timi припадає 40%, а на Lightspeed & Quantum, яка є розробником гри PUBG Mobile, – 29%. Ще 26% – це дохід від інших розробників.

Контекст 

Завдяки COVID-19 відбулося зростання індустрії відеоігор. Це дало їй можливість отримати більше доходу, ніж змогли заробити ринки кіно і спорту разом узяті, пише MarketWatch. За даними аналітичної компанії IDC, за підсумками 2020 року, світова індустрія відеоігор зросла на 20% – до $179,7 млрд.

У той же час аналітична компанія Newzoo прогнозує, що 2020-го дохід ігрового ринку складе майже $159,3 млрд. Це на 9,3% більше за показник 2019 року.

Довідка

Tencent – телекомунікаційна компанія, заснована в листопаді 1998 року в місті Шеньчжень. Вона займається підтримкою розповсюдженої в Китаї мережі обміну швидкими повідомленнями під назвою QQ, системи для передачі текстових і голосових повідомлень WeChat, а також застосунком мобільних платежів та цифрових гаманців WeChat Pay. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні