Категорія
Новини
Дата

Геймстудія китайської Tencent стала найбільшим у світі розробником мобільних ігор

1 хв читання

Розробник мобільних ігор Timi Studios, який належить китайській Tencent, минулого року отримав дохід у розмірі $10 млрд. Це дало можливість компанії стати найбільшим розробником на ринку мобільних ігор у світі, пише Reuters.

Ключові факти

  • Цей успіх дає міцну основу для амбіцій Tencent вийти за рамки мобільних ігор. Компанія сподівається скласти конкуренцію таким «важковаговикам» геймингу, як Sony PlayStation, Nintendo Switch і Xbox.
  • Минулого місяця інженер Timi написав, що студія планує розробити високобюджетну гру AAA-класу, яка буде нагадувати віртуальне співтовариство з фільму «Перший гравець напоготові».
  • Tencent прагне в кінцевому підсумку отримати половину свого ігрового доходу з-за кордону. За підсумками четвертого кварталу 2019 року, ця частка становить 23%.

Важливі цифри

Минулого тижня Tencent повідомила, що виручка компанії від онлайн-ігор склала майже $24 млрд. За словами джерел, на Timi припадає 40%, а на Lightspeed & Quantum, яка є розробником гри PUBG Mobile, – 29%. Ще 26% – це дохід від інших розробників.

Контекст 

Завдяки COVID-19 відбулося зростання індустрії відеоігор. Це дало їй можливість отримати більше доходу, ніж змогли заробити ринки кіно і спорту разом узяті, пише MarketWatch. За даними аналітичної компанії IDC, за підсумками 2020 року, світова індустрія відеоігор зросла на 20% – до $179,7 млрд.

У той же час аналітична компанія Newzoo прогнозує, що 2020-го дохід ігрового ринку складе майже $159,3 млрд. Це на 9,3% більше за показник 2019 року.

Довідка

Tencent – телекомунікаційна компанія, заснована в листопаді 1998 року в місті Шеньчжень. Вона займається підтримкою розповсюдженої в Китаї мережі обміну швидкими повідомленнями під назвою QQ, системи для передачі текстових і голосових повідомлень WeChat, а також застосунком мобільних платежів та цифрових гаманців WeChat Pay. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні