Категорія
Новини
Дата

Глобальна корпорація з пошуку топменеджерів Heidrick & Struggles закрила угоду про купівлю української WE Partners. Угоду планували завершити ще в лютому 2022-го

На український ринок виходить американська Heidrick & Struggles – один із пʼяти світових лідерів у сфері управлінського консалтингу та рекрутингу. Для роботи тут компанія купує місцеву WE Partners, повідомили в пресслужбі компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Чиказька Heidrick & Struggles ще 21 грудня 2022-го оголосила про вихід на український ринок. Цей крок – частина стратегії H&S щодо розширення на важливі для компанії локальні ринки. 
  • Угоду мали закрити ще 25 лютого 2022-го, але через війну Росії проти України довелось відкласти підписання на один рік. «Ми не можемо розкривати конкретних цифр, але з точки зору бізнес-перспектив, як би це дивно не звучало, я вважаю, що зараз ця угода є навіть більш резонною, ніж це було до війни», – каже в інтервʼю Forbes Тім Людке, управляючий партнер зі зрозстаючих ринків Heidrick & Struggles (H&S).
  • Команда WE Partners у повному складі продовжить працювати в Україні під міжнародною бренд-назвою Heidrick & Struggles.
  • «Прихід американської компанії такого рівня на український ринок – дуже позитивний сигнал, – каже старша партнерка та директорка WE Partners Тетяна Фурцева. Український бізнес, за її словами, отримає доступ до кращих міжнародних практик управлінських талантів, методів оцінки й розвитку. 
  • «Я вважаю, що у нашому сегменті бізнес в Україні може вирости у десять разів протягом найближчих пʼяти років», – передбачає Людке. 

Контекст

20 лютого H&S оголосила про закриття угоди з купівлі українського рекрутера WE Partners. Це мало статися ще рік тому – 25 лютого 2022-го. Через війну американська корпорація поставила транзакцію, можливу вартість якої співрозмовники Forbes на цьому ринку рік тому оцінювали у $7-10 млн, на паузу, але не відмовилась від неї. 

Два роки тому, за словами Людке, Україна була ринком на периферії Європи. «Зараз це країна-кандидат на вступ до ЄС, яку зовсім по-іншому сприймають у світі. Потенційно це може перетворити Україну на нову потужну державу та економіку на Сході Європи», – каже він. 

Heidrick & Struggles – один із пʼяти світових лідерів у сфері управлінського консалтингу та рекрутингу. Заснована у 1953 році. Штаб-квартира знаходиться у Чикаго. Капіталізація станом на 20 лютого – $624 млн.

WE Partners з 2008 року займається пошуком, оцінкою та розвитком керівників найвищого рівня. Її власники – Тетяна Фурцева й Максим Зайченко.

До війни компанія оцінювала український ринок Executive Search в $5–6 млн на рік, а свою частку на ньому – у 30%. Прибуток WE Partners у 2020 році – 10,4 млн грн за виручки 40,4 млн грн, свідчать дані YouControl. 

Середній чек рекрутингової компанії в Україні за найм топменеджера з зарплатою близько $10 000 на місяць напередодні війни становив $35 000–40 000, розповідав Forbes Ігор Кабузенко, керуючий партнер конкурента Ward Howell.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні