Категорія
Новини
Дата

Глобальна корпорація з пошуку топменеджерів Heidrick & Struggles закрила угоду про купівлю української WE Partners. Угоду планували завершити ще в лютому 2022-го

2 хв читання

На український ринок виходить американська Heidrick & Struggles – один із пʼяти світових лідерів у сфері управлінського консалтингу та рекрутингу. Для роботи тут компанія купує місцеву WE Partners, повідомили в пресслужбі компанії.

Ключові факти

  • Чиказька Heidrick & Struggles ще 21 грудня 2022-го оголосила про вихід на український ринок. Цей крок – частина стратегії H&S щодо розширення на важливі для компанії локальні ринки. 
  • Угоду мали закрити ще 25 лютого 2022-го, але через війну Росії проти України довелось відкласти підписання на один рік. «Ми не можемо розкривати конкретних цифр, але з точки зору бізнес-перспектив, як би це дивно не звучало, я вважаю, що зараз ця угода є навіть більш резонною, ніж це було до війни», – каже в інтервʼю Forbes Тім Людке, управляючий партнер зі зрозстаючих ринків Heidrick & Struggles (H&S).
  • Команда WE Partners у повному складі продовжить працювати в Україні під міжнародною бренд-назвою Heidrick & Struggles.
  • «Прихід американської компанії такого рівня на український ринок – дуже позитивний сигнал, – каже старша партнерка та директорка WE Partners Тетяна Фурцева. Український бізнес, за її словами, отримає доступ до кращих міжнародних практик управлінських талантів, методів оцінки й розвитку. 
  • «Я вважаю, що у нашому сегменті бізнес в Україні може вирости у десять разів протягом найближчих пʼяти років», – передбачає Людке. 

Контекст

20 лютого H&S оголосила про закриття угоди з купівлі українського рекрутера WE Partners. Це мало статися ще рік тому – 25 лютого 2022-го. Через війну американська корпорація поставила транзакцію, можливу вартість якої співрозмовники Forbes на цьому ринку рік тому оцінювали у $7-10 млн, на паузу, але не відмовилась від неї. 

Два роки тому, за словами Людке, Україна була ринком на периферії Європи. «Зараз це країна-кандидат на вступ до ЄС, яку зовсім по-іншому сприймають у світі. Потенційно це може перетворити Україну на нову потужну державу та економіку на Сході Європи», – каже він. 

Heidrick & Struggles – один із пʼяти світових лідерів у сфері управлінського консалтингу та рекрутингу. Заснована у 1953 році. Штаб-квартира знаходиться у Чикаго. Капіталізація станом на 20 лютого – $624 млн.

WE Partners з 2008 року займається пошуком, оцінкою та розвитком керівників найвищого рівня. Її власники – Тетяна Фурцева й Максим Зайченко.

До війни компанія оцінювала український ринок Executive Search в $5–6 млн на рік, а свою частку на ньому – у 30%. Прибуток WE Partners у 2020 році – 10,4 млн грн за виручки 40,4 млн грн, свідчать дані YouControl. 

Середній чек рекрутингової компанії в Україні за найм топменеджера з зарплатою близько $10 000 на місяць напередодні війни становив $35 000–40 000, розповідав Forbes Ігор Кабузенко, керуючий партнер конкурента Ward Howell.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні