Категорія
Новини
Дата

Голова МЗС Бельгії: Процес вступу до ЄС – це win-win перспектива для України та Євросоюзу

1 хв читання

Віцепрем'єрка з Євроінтеграції Ольга Стефанішина та голова МЗС Бельгії Хаджа Лабіб /Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Віцепрем'єрка з Євроінтеграції Ольга Стефанішина та голова МЗС Бельгії Хаджа Лабіб Фото Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Від процесу вступу України до Євросоюзу виграють як Київ, так і ЄС. Про це на пресконференції у Страсбурзі заявила міністерка закордонних справ Бельгії Хаджа Лабіб, яка головувала на міжурядовій конференції, що ознаменувала відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Цитати

  • Міжурядова конференція означає початок тривалого та складного процесу реформ для інтеграції України до ЄС, каже Лабіб. Процес вступу буде складним і вимагатиме постійної відданості реформам у таких сферах, як верховенство права, судова реформа та боротьба з корупцією.
  • «Ми закликаємо українську владу продовжувати демонструвати сильну політичну відданість реформам ЄС, яку вона продемонструвала до цього часу, – сказала вона. – Реформи з кластеру Fundamentials залишатимуться в епіцентрі процесу».
  • Процес вступу України до ЄС – це win-win перспектива зі значними перевагами для обох сторін, додала Лабіб. «Україна отримає доступ до величезного ринку, що сприятиме економічному зростанню та інвестиціям. А громадяни ЄС отримають вигоду від тісніших культурних та соціальних звʼязків, від нових можливостей та нових партнерів», – пояснила вона.

Контекст

25 червня у Люксембурзі пройшла перша міжурядова конференція Україна-ЄС, що означає офіційний старт переговорів про вступ. Щоб вступити до ЄС, Україна має адаптувати законодавство за 35 розділами, які відповідають сферам європейського права.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд