Кирило Шевченко /прес-центр НБУ
Категорія
Новини
Дата

Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що подає у відставку за станом здоров'я

1 хв читання

Кирило Шевченко Фото прес-центр НБУ

4 жовтня голова НБУ Кирило Шевченко звернувся до президента з проханням прийняти його відставку. Про це він повідомив у Facebook. Верховна Рада може розглянути його відставку вже цього тижня.

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • «З огляду на причини, повʼязані зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду голови Національного банку України», – повідомив Шевченко.
  • Він зазначив, що з моменту призначення у 2020 році був антикризовим менеджером. «Сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у змозі зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою поствоєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор», – написав Шевченко.
  • Як уточнив член фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк, парламент розгляне відставку Шевченка вже цього тижня.

Контекст

Кирило Шевченко очолив НБУ у серпні 2020 року. На цій посаді він замінив Якова Смолія (працював у Нацбанку з 2014-го, був заступником Валерії Гонтаревої), який подав у відставку, заявивши про «систематичний політичний тиск».

До роботи у НБУ Шевченко очолював державний Укргазбанк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні