Кирило Шевченко /прес-центр НБУ
Категорія
Новини
Дата

Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що подає у відставку за станом здоров'я

Кирило Шевченко Фото прес-центр НБУ

4 жовтня голова НБУ Кирило Шевченко звернувся до президента з проханням прийняти його відставку. Про це він повідомив у Facebook. Верховна Рада може розглянути його відставку вже цього тижня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • «З огляду на причини, повʼязані зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду голови Національного банку України», – повідомив Шевченко.
  • Він зазначив, що з моменту призначення у 2020 році був антикризовим менеджером. «Сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у змозі зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою поствоєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор», – написав Шевченко.
  • Як уточнив член фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк, парламент розгляне відставку Шевченка вже цього тижня.

Контекст

Кирило Шевченко очолив НБУ у серпні 2020 року. На цій посаді він замінив Якова Смолія (працював у Нацбанку з 2014-го, був заступником Валерії Гонтаревої), який подав у відставку, заявивши про «систематичний політичний тиск».

До роботи у НБУ Шевченко очолював державний Укргазбанк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні