Категорія
Новини
Дата

Головним експортним продуктом України може стати зброя – Камишін

Після війни головним експортним продуктом України може стати зброя. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на Київському міжнародному економічному форумі, пише LIGA.net.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ми війною вимушені будувати оборонно-промисловий комплекс, але це ще й можливість для нас як для країни стати арсеналом вільного світу», – наголосив Камишін.
  • За його словами, перспективність цієї галузі демонструє виробництво дронів. «Більшість того, що летить за межі України, вироблено в Україні. Більшість того, що летить на лінії фронту, вироблено в Україні. І ви побачите в найближчі пів року щомісячно кратне зростання вітчизняного виробництва», – зазначив міністр.
  • Також Камишін додав, що й за іншими напрямами буде відчутний результат. «Ми про це мовчимо й будемо мовчати. Але все більше вітчизняного виробництва зʼявляється на фронті. Повірте мені, це стане головним експортним продуктом України», – зауважив Камишін.

Контекст

14 вересня уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету в понад 1,5 трлн грн та видатками загального фонду в 3,1 трлн грн. 

Пріоритетом бюджетної політики у 2024 році залишатиметься фінансування безпеки й оборони. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, на це буде спрямовано більше половини всіх ресурсів бюджету – майже 1,7 трлн грн.

Зокрема пропонується збільшити фінансування розвитку оборонно-промислового комплексу до майже 56 млрд грн, також 48 млрд планується спрямувати на закупівлю дронів.

Проєкт держбюджету, який наразі опрацьовується у профільному комітеті, передбачає зменшення відносної величини фінансування оборони: з 22% ВВП у 2022 році та 25,3% за планом на 2023-й до 15,1% у 2024 році. Цей обсяг видатків на оборону не є остаточним, проте він усемеро перевищує рівень 2021-го.

9 жовтня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, що передбачає у держбюджеті на 2024 рік виділення не менш ніж 21,6% ВВП для сектору безпеки і оборони

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні