Категорія
Новини
Дата

Google запускає програми навчання для малого та середнього бізнесу в Україні

1 хв читання

Google запускає три онлайн-програми навчання для малого та середнього бізнесу в Україні, допомогти компаніям масштабуватись, підвищити конкурентоспроможність та захиститись від кіберзагроз, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Ключові факти

  • Програма «Зростайте з Google: програма для малих бізнесів» передбачена для підприємців, які прагнуть збільшити прибуток через розвиток і масштабування компанії. Після навчання 100 бізнесів зможуть взяти участь у менторській програмі від експертів.
  • Під час програма «Безпечніше з Google: основи кібербезпеки для бізнесу» топові українські експерти поділяться практичними знаннями про кібергігієну, розпізнавання кібератак та створення системи кіберзахисту бізнесу.
  • Під час навчання на програмі «Знаходьте нових клієнтів за кордоном» підприємці дізнаються, як адаптувати продукт чи послуги до іноземного споживача та розробити стратегію виходу на нові ринки.
  • Навчання проходитиме онлайн, долучитися можна як до однієї, так і до кількох програм одночасно.
  • Програми будуть корисні для майбутніх і діючих підприємців, власників, керівників та співробітників малих і середніх бізнесів.
  • Старт першої програми заплановано на 3 квітня.

Контекст

Українські та закордонні організації продовжують підтримувати вітчизняний малий і середній бізнес. Forbes Ukraine зробив підбірку, де є грантові можливості, розраховані переважно на бізнес, який працює в аграрному секторі, креативній економіці, експортній галузі. За різними програмами можна залучити від 10 000 грн до $70 000. В 2024 році уряд продовжив дію держпрограми «єРобота». На фінансування 1000 бізнесів закладено 5,4 млрд грн – як діючі підприємці, так і люди, які тільки починають власну справу, можуть отримати до 8 млн грн грантових коштів.

Також із початку 2024 року стартувало одразу три великих національних грантових програми для «цивільних» українських технологічних стартапів. Максимальний чек – $100 000, серед донорів – європейські й американські інституції та техногіганти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні