Категорія
Новини
Дата

Стартувала перша у 2024 році хвиля подачі заяв на гранти для розвитку бізнесу

З 5 лютого стартувала перша у 2024 році хвиля подачі заяв на гранти для переробних підприємств. Про це повідомила заступниця міністра економіки Надія Бігун. Підприємці можуть отримати грант до 8 млн грн.

Ключові факти

  • За даними Мінекономіки, гранти від держави на започаткування чи розширення переробного бізнесу отримали вже 660 підприємств на 3,3 млрд грн. 
  • Цього року на фінансування ще 1000 грантів закладено загалом 5,4 млрд грн, зазначила Бігун. 
  • За грантовою програмою для переробних підприємств «Новий рівень» підприємці можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу.
  • Обовʼязкова умова надання коштів – створення до 25 нових робочих місць.

Контекст

Проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. 

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через портал «Дія».

Кабмін виділив додаткові 1,32 млрд грн на гранти за програмами «єРобота» на розвиток власного бізнесу та створення або розвиток переробних підприємств, заявляла перша віцепремʼєрка Юлія Свириденко. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні