Категорія
Новини
Дата

Google запускає ШІ-сервіс Bard – конкурента ChatGPT

Власник Google – Alphabet Inc – анонсував запуск чат-бота Bard і більше інструментів штучного інтелекту для своєї пошукової системи, пише Reuters. В конкуруючій Microsoft, тим часом, запланували власну презентацію ШІ

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виникнення ChatGPT, чат-бота від OpenAI, підтримуваного Microsoft, який може змінити те, як споживачі шукають інформацію, стало однією з найбільших проблем для Google останнім часом.
  • Генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї повідомив, що його компанія відкриває ШІ-сервіс під назвою Bard, щоб тестувати відгуки користувачів, після чого найближчими тижнями вийде публічний реліз. Пічаї також сказав, що Google планує додати до своєї пошукової системи функції штучного інтелекту, які синтезують матеріал для складних запитів. 
  • Оновлення Google для пошуку, терміни введення якого не озвучені, відображає те, як компанія підтримує свій сервіс, тоді як Microsoft робить те саме для Bing, впроваджуючи в нього можливості OpenAI.
  • Як Google прагне відрізнити Bard від ChatGPT OpenAI, незрозуміло. Пічаї сказав, що новий сервіс використовує інформацію з інтернету.
  • За новим чат-ботом стоїть LaMDA, штучний інтелект Google, який генерує текст. За словами Пічаї, Google покладається на версію LaMDA, яка потребує меншої обчислювальної потужності, щоб вона могла обслуговувати більше користувачів і вдосконалюватись з урахуванням їхніх відгуків.
  • Пічаї додав, що з наступного місяця Google також планує надати технологічні інструменти користувачам спочатку на базі LaMDA, а потім і на основі інших ШІ.

Контекст

Microsoft заявила, що планує впровадити ШІ у всі свої продукти, і у вівторок, 7 лютого, збирається поінформувати новинні агентства про події (які саме, вона не уточнила) разом зі своїм генеральним директором Сатьєю Наделлою, згідно з запрошенням, побаченим Reuters. Сем Альтман, генеральний директор OpenAI, написав у Твіттері, що він також візьме участь у заході.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він привернув більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні