Категорія
Новини
Дата

Huawei збирається випускати власні електрокари через падіння бізнесу смартфонів, – Reuters

Китайський техгігант Huawei планує випускати електромобілі під власною маркою. Перші моделі можуть з’явитися вже цього року, повідомили Reuters  джерела.

Ключові факти

  • Huawei веде переговори з низкою компаній щодо використання їхніх заводів для виробництва своїх електромобілів. Зокрема, з китайською Changan Automobile, яка виробляє авто спільно з Ford Motor.
  • Також переговори ведуться з BluePark New Energy Technology BAIC Group.
  • Huawei почала внутрішнє проєктування електромобілів і планує офіційно запустити проєкт уже цього року.
  • Вона заперечила повідомлення про плани виробляти електрокари. У компанії додали, що можуть поставляти компоненти для виробництва електроавто.
  • На цьому тижні Huawei отримала, як мінімум, чотири патенти на технології щодо електромобілів. Зокрема, щодо методу зарядки й перевірки стану акумулятора.

Контекст

2019 року Huawei потрапила до чорного списку США під назвою Entity List із міркувань нацбезпеки. Таким чином, американським фірмам заборонено продавати Huawei компоненти та програмне забезпечення. Внаслідок цього Huawei втратила доступ до сервісів Google, що стало ключовим чинником падіння продажів компанії.

За останній квартал 2020 року Huawei продала 33 млн смартфонів, що на 41% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019-го. Через це вона вперше вийшла з п'ятірки лідерів виробників смартфонів, опинившись на 6-й сходинці.

Тому логічно, що техгігант переходить на менш енергоємні галузі, щоб підтримувати свою діяльність, зазначає аналітик дослідницької компанії Gavekal Dragonomics Ден Ван.

Таким чином, Huawei приєднається до інших технологічних компаній, які планують виробництво власних автомобілів. Зокрема, лідер серед китайських пошукових систем Baidu розраховує випустити свій перший електрокар через три роки. Також над створенням власного електромобіля працює Apple.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні