Категорія
Новини
Дата

IKEA продасть свої фабрики в Росії й скоротить працівників

Шведський торговельний гігант ІКЕА вирішив «зменшити масштаб бізнесу в Росії», зокрема ритейлер позбавиться виробничих активів у Росії й продасть всі чотири фабрики, що належать йому. Про це повідомила РБК пресслужба компанії

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «За останні кілька місяців ситуація з бізнес-процесами та ланцюжками поставок по всьому світу сильно погіршилася. Зважаючи на це, ми не бачимо можливості відновити продажі в найближчому майбутньому. Як наслідок, Група компаній «Інтер ІКЕА» та Група компаній «Інгка» вирішили скоротити масштаб бізнесу в Росії», — ідеться в повідомленні.
  • Як пише «Настоящее время», IKEA має намір позбутися виробничих активів у Росії й продасть всі чотири фабрики, що належать їй. Компанія вже розпочала пошук нових власників для підприємств у Ленінградській, Кіровській та Новгородській областях.
  • Торгові центри «Мега», що належать компанії, продовжать працювати в Росії, але самі магазини IKEA не працюватимуть, «роздрібний бізнес у Росії залишається на паузі», підкреслили в пресслужбі. «Це рішення спричинить оптимізацію, яка в тому числі торкнеться багатьох співробітників», — відповіла пресслужба.

Контекст

3 березня Inter IKEA Group вирішила призупинити експорт в Росію та Білорусь та імпорт з цих країн через агресію проти України. Група зупиняє всі виробничі операції IKEA Industry в РФ. Усі поставки від усіх субпостачальників до цих підрозділів призупиняються. Материнська компанії IKEA (Ingka Group) вирішила призупинити всі роздрібні операції IKEA в Росії.

Фонд Ingka 3 березня оголосив про негайну пожертву €20 млн вимушеним переселенцям внаслідок війни в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні