Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск планує відкрити у Техасі школу й університет із технічним ухилом – Bloomberg

Американський мільярдер Ілон Маск планує відкрити школу й університет із технічним ухилом в Остіні, штат Техас. Про це пише Bloomberg із посиланням на податкові декларації благодійного фонду The Foundation, яку заснував бізнесмен.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Навчальний комплекс, у який Маск вже вклав близько $100 млн, включатиме початкову та середню школу. У школі планується використовувати модель навчання STEM з акцентом на точні науки. У перший клас збираються набрати 50 дітей.
  • В майбутньому, після успішного запуску школи, передбачається розширити навчальну діяльність до створення університету, який «спеціалізується на освіті на найвищому рівні», йдеться у публікації.
  • Навчальний процес включатиме розбори реальних кейсів, моделювання, розробку дослідно-конструкторських проєктів, лабораторні експерименти.
  • Планується, що спочатку навчання буде безплатним. У майбутньому оплату введуть і в школі, і в університеті, проте учням нададуть стипендії.

Контекст

Це не перший випадок, коли Ілон Маск відкриває школу або висловлює зацікавленість освітою. Приблизно 10 років тому мільярдер створив Ad Astra в каліфорнійському кампусі SpaceX для своїх п’яти дітей і кількох дітей співробітників його космічної компанії. Коли Маск переїхав до Техасу у 2020 році, школа також переїхала.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні