Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск планує відкрити у Техасі школу й університет із технічним ухилом – Bloomberg

1 хв читання

Американський мільярдер Ілон Маск планує відкрити школу й університет із технічним ухилом в Остіні, штат Техас. Про це пише Bloomberg із посиланням на податкові декларації благодійного фонду The Foundation, яку заснував бізнесмен.

Ключові факти

  • Навчальний комплекс, у який Маск вже вклав близько $100 млн, включатиме початкову та середню школу. У школі планується використовувати модель навчання STEM з акцентом на точні науки. У перший клас збираються набрати 50 дітей.
  • В майбутньому, після успішного запуску школи, передбачається розширити навчальну діяльність до створення університету, який «спеціалізується на освіті на найвищому рівні», йдеться у публікації.
  • Навчальний процес включатиме розбори реальних кейсів, моделювання, розробку дослідно-конструкторських проєктів, лабораторні експерименти.
  • Планується, що спочатку навчання буде безплатним. У майбутньому оплату введуть і в школі, і в університеті, проте учням нададуть стипендії.

Контекст

Це не перший випадок, коли Ілон Маск відкриває школу або висловлює зацікавленість освітою. Приблизно 10 років тому мільярдер створив Ad Astra в каліфорнійському кампусі SpaceX для своїх п’яти дітей і кількох дітей співробітників його космічної компанії. Коли Маск переїхав до Техасу у 2020 році, школа також переїхала.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні