Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск призупинив угоду про купівлю Twitter. Акції компанії обвалились на 20%

Гендиректор Tesla та SpaceX Ілон Маск призупинив процес купівлі Twitter, пише Reuters. Раніше компанія заявила, що фейкові аккаунти не перевищують 5% користувачів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Угода з Twitter тимчасово призупинена, повідомив Маск у твіті. Бізнесмен чекає на інформацію, яка підтверджує підрахунок, що спам/фейкові облікові записи справді становлять менше 5% від користувачів, які можна монетизувати.
  • Під час торгів 13 травня акції Twitter втрачають у ціні 21%, акції Tesla Inc. подорожчали на 4,6%.

Контекст

Раніше компанія повідомила, що в першому кварталі на фейкові акаунти соцмережі припадало менше 5% щоденних активних користувачів. До цього Маск заявляв, що одним із його пріоритетних завдань буде видалення «спам-ботів».

Про придбання Twitter за $44 млрд Маск домовився наприкінці квітня. 4 травня він представив новий план із фінансування угоди, заручившись підтримкою мільярдерів з Америки, Китаю та принца Саудівської Арабії.

Мільярдер намагається викупити Twitter та зробити компанію приватною, аби перебудувати соцмережу без тиску публічних акціонерів. У його планах зменшити залежність від реклами, посилити боротьбу з ботами та захищати свободу слова. Щоб усе впровадити, він може навіть тимчасово очолити компанію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні