Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск купив соцмережу Twitter за $44 млрд

Мільярдер Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд, йдеться в пресрелізі компанії. Рада директорів схвалила угоду одноголосно. Її планують закрити до кінця 2022 року.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ілон Маск у понеділок уклав угоду про купівлю Twitter за $44 млрд готівкою. Рада директорів схвалила угоду одноголосно.
  • Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планується до кінця 2022 року.
  • Угода передбачає контроль найбагатшої людини світу над соцмережею, якою користуються мільйони користувачів та світові лідери, зазначає видання.
  • «Свобода слова є основою функціонуючої демократії, а Twitter – це цифровий майданчик, де обговорюються питання, життєво важливі для майбутнього людства», – йдеться в заяві Ілона Маска.
  • Після цієї новини акції Twitter зросли приблизно на 6%.

Контекст 

Сьогодні стало відомо, що Twitter знаходиться на завершальному етапі переговорів про продаж соцмережі Ілону Маску.

Раніше Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $46 млрд для фінансування своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

У компанії відповіли, що її правління розгляне пропозицію, і будь-яка відповідь буде на користь «усіх акціонерів Twitter». Як писав Reuters, компанія Thoma Bravo LP також зацікавлена у формуванні пропозиції з придбання Twitter, яка буде конкурувати з пропозицією Ілона Маска.

Bloomberg раніше повідомляв, що правління Twitter може вжити заходів, які захистять компанію від спроб ворожого поглинання. Одним із розглянутих варіантів є так звана «отруйна таблетка» – план захисту прав акціонерів.

Маск має понад 80 млн підписників у Twitter. Після інвестування в компанію він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безпритульних та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні