Категорія
Новини
Дата

Індія планує заборонити криптовалюти. Законопроєкт передбачатиме кримінальну відповідальність за майнінг, торгові операції та володіння криптоактивами, – Reuters

Уряд Індії запропонує законопроєкт, що забороняє криптовалюти в країні і передбачає кримінальну відповідальність за володіння, випуск, видобуток, торгівлю і передачу криптоактивів. Це рішення може нанести удар по мільйонах інвесторів, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Законопроєкт надасть власникам криптовалют до шести місяців на ліквідацію, після чого стягуватимуть штрафи.
  • Джерела Reuters впевнені, що законопроєкт стане законом, оскільки уряду прем'єрміністра Нарендри Моді підпорядковані більшість у парламенті.
  • Якщо законопроєкт ухвалять, Індія стане першою великою економікою, яка зробить зберігання криптовалют незаконним.
  • Незважаючи на можливу заборону, в Індії обсяги транзакцій криптовалют ростуть. Наразі 8 млн інвесторів володіють криптоінвестиціями в розмірі $1,4 млрд.

Контекст

У березні 2020 року Верховний суд Індії скасував постанову Центрального банку від 2018 року, яка забороняє банкам торгувати криптовалютами. Також суд зобов'язав уряд розробити закон з цього питання.

Однак минулого місяця центробанк Індії знову висловив стурбованість щодо цих грошових одиниць. В установі вважають, що криптовалюта несе ризики для фінансової стабільності. У той же час банк працює над запуском власної цифрової валюти.

На початку березня про заборону криптовалют через економію електроенергії заявила Внутрішня Монголія, автономний регіон на півночі Китаю. Він є одним із лідерів галузі через дешеву електроенергію. Згідно з Індексом споживання електроенергії біткоїна, складеним Кембриджським університетом, на цей регіон припадало 8% світових потужностей для майнінгу біткоїнів.

У серпні минулого року адміністрація Внутрішньої Монголії позбавила пільг на електрику 21 ферму з видобутку біткоїнів. З 2017 року Китай обмежив торгівлю цифровою валютою, що змусило багато бірж виїхати за кордон.

Важливі цифри

Найпопулярніша у світі криптовалюта біткоїн у суботу, 13 березня, досяг рекордної позначки в $61 556. З початку 2021 року його вартість подвоїлася. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні