Категорія
Новини
Дата

Індія планує заборонити криптовалюти. Законопроєкт передбачатиме кримінальну відповідальність за майнінг, торгові операції та володіння криптоактивами, – Reuters

1 хв читання

Уряд Індії запропонує законопроєкт, що забороняє криптовалюти в країні і передбачає кримінальну відповідальність за володіння, випуск, видобуток, торгівлю і передачу криптоактивів. Це рішення може нанести удар по мільйонах інвесторів, пише Reuters.

Ключові факти

  • Законопроєкт надасть власникам криптовалют до шести місяців на ліквідацію, після чого стягуватимуть штрафи.
  • Джерела Reuters впевнені, що законопроєкт стане законом, оскільки уряду прем'єрміністра Нарендри Моді підпорядковані більшість у парламенті.
  • Якщо законопроєкт ухвалять, Індія стане першою великою економікою, яка зробить зберігання криптовалют незаконним.
  • Незважаючи на можливу заборону, в Індії обсяги транзакцій криптовалют ростуть. Наразі 8 млн інвесторів володіють криптоінвестиціями в розмірі $1,4 млрд.

Контекст

У березні 2020 року Верховний суд Індії скасував постанову Центрального банку від 2018 року, яка забороняє банкам торгувати криптовалютами. Також суд зобов'язав уряд розробити закон з цього питання.

Однак минулого місяця центробанк Індії знову висловив стурбованість щодо цих грошових одиниць. В установі вважають, що криптовалюта несе ризики для фінансової стабільності. У той же час банк працює над запуском власної цифрової валюти.

На початку березня про заборону криптовалют через економію електроенергії заявила Внутрішня Монголія, автономний регіон на півночі Китаю. Він є одним із лідерів галузі через дешеву електроенергію. Згідно з Індексом споживання електроенергії біткоїна, складеним Кембриджським університетом, на цей регіон припадало 8% світових потужностей для майнінгу біткоїнів.

У серпні минулого року адміністрація Внутрішньої Монголії позбавила пільг на електрику 21 ферму з видобутку біткоїнів. З 2017 року Китай обмежив торгівлю цифровою валютою, що змусило багато бірж виїхати за кордон.

Важливі цифри

Найпопулярніша у світі криптовалюта біткоїн у суботу, 13 березня, досяг рекордної позначки в $61 556. З початку 2021 року його вартість подвоїлася. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні