Категорія
Новини
Дата

Індійська Tata Steel припинила співпрацю з РФ й знайшла альтернативу російській сировині

Індійська сталеливарна компанія Tata Steel Group, яка є десятою найбільшою у світі за обсягом виробленої сталі, припинила співпрацю з Росією. Про це повідомляє пресслужба європейського підрозділу компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми прийняли свідоме рішення припинити співпрацю з Росією. Tata Steel не має жодних операцій або співробітників у Росії», – заявив речник компанії.
  • За його словами, щоб забезпечити безперервність бізнесу, усі підприємства компанії в Індії, Великій Британії та Нідерландах знайшли альтернативні постачання сировини, щоб позбутися залежності від Росії.

Контекст

Компанія представлена ​​приблизно в 50 країнах із виробничими підприємствами у 26 країнах: ОАЕ, Австралії, Великій Британії, Нідерландах, Франції, Канаді тощо. У листопаді 2020 року шведський SSAB оголосив про намір купити підрозділ Tata Steel в Нідерландах. Однак у 2021 році SSAB відмовився, посилаючись на технічні та вартісні проблеми, пов’язані з угодою. У жовтні 2021 року Tata Steel Europe офіційно розділила свій бізнес на дві незалежні компанії Tata Steel Netherlands і Tata Steel UK. 

Через зростання цін на сталь у 2021-му Tata Steel вирішила не продавати свої виробничі потужності в Європі та Південно-Східній Азії. За останні кілька кварталів фінансові показники компанії покращилися. Дохід зріс на 56% — до 2,2 млрд фунтів стерлінгів у першому кварталі 2022 року. Генеральний директор компанії Нарендран у коментарі Financial Express сказав, що компанія змогла значно скоротити заборгованість без продажу.

Раніше кілька індійських компаній уже розірвали ділові звʼязки з Росією, зокрема IT-компанія Infosys. Це відбувається на тлі тиску на Індію, щоб вона дистанціювалася від РФ через вторгнення в Україну. Індія утримується від відкритого засудження вторгнення та голосування проти Росії в ООН.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні