Сергій Найда, молодший віцепрезидент з інжинірингу у GlobalLogic Ukraine /GlobalLogic
Категорія
Новини
Дата

Інноваційну розробку для «автомобілів майбутнього» від українських інженерів GlobalLogic представили на CES 2024

Сергій Найда, молодший віцепрезидент з інжинірингу у GlobalLogic Ukraine Фото GlobalLogic

Українські інженери GlobalLogic створили інноваційне рішення для автомобільної індустрії – SDV (Software-Defined Vehicle). Архітектура SDV та додатки для неї дозволяють автомобілю постійно оновлюватися, запам’ятовувати звички власників та навчатися у них. Проєкт, який готовий до впровадження, представили на стенді Amazon AWS під час виставки CES 2024 у США, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У 2023 команда GlobalLogic розробила перше в Україні SDV. Це потрібно для постійного покращення користувацького досвіду водіїв, пояснила компанія. 
  • Технологія SDV визначатиме майбутнє автомобільної індустрії в найближчі 5-10 років, йдеться у пресрелізі. 
  • За прогнозами, ринок постачальників SDV рішень зросте вдвічі, а програмне забезпечення стане ключовим фактором у конкурентній боротьбі на автомобільному ринку.
  • «Завдяки нашому рішенню і новому підходу до розробки, готовий автомобіль швидше зʼявлятиметься у кінцевого користувача. Це стає можливим через скорочення ресурсів і часу, необхідних для розробки та тестування програмного забезпечення», – зазначив Сергій Найда, молодший віцепрезидент з інжинірингу у GlobalLogic Ukraine.
  • Завдяки тому, що тестування і розробка функцій відбувається у «хмарі», рішення дозволяє скоротити вартість впровадження ПЗ на 30%, та прискорити швидкість цього процесу на 60%. 
  • Для виробників авто це рішення дозволяє простіше оновлювати ПЗ авто та персоналізувати функціонал завдяки алгоритмам штучного інтелекту. 
  • Робота над SDV-рішенням вже створила нові місця на проєктах для українських інженерів, зазначив Олександр Сивашенко, старший менеджер у GlobalLogic Ukraine. Разом з тим, Україна приєдналася до глобальних тенденцій і стала важливим гравцем на цьому ринку, додав він.
  • Як повідомила Forbes пресслужба компанії, до розробки були залучені 12 фахівців. «Про замовників ми не можемо розповідати за вимогами NDA, проте запит від провідних виробників вже є», – йдеться у коментарі.

GlobalLogic

GlobalLogic, компанія групи Hitachi, допомагає проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення. Вона має експертизу в сферах автопрому, комунікацій, фінансових послуг, охорони здоров’я, медіа й розваг, промисловості, напівпровідників і технологій. 

Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Глобальний штат – близько 30 000 інженерів по всьому світу, з них понад 20% – в Україні. GlobalLogic активно розширюється у Європі. Компанія має понад 2000 інженерів у Польщі, близько 700 – у Словаччині, близько тисячі – у Румунії.

За майже два роки війни команда GlobalLogic в Україні зменшилася на понад 1000 фахівців – до менше ніж 6500 людей. Головна причина – ринок перебуває не в найкращому стані, а експорт IT-послуг у 2023 році програє показникам 2022-го. Як відсутність механізму бронювання працівників та «єВідрядження» стали причиною втрати мільйонних контрактів, читайте в інтервʼю Forbes з Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитром Лигановим.

Контекст

Автомобілі наступного покоління будуть залежати від програмного забезпечення та покращать досвід водіння та технічного обслуговування для їх власників. У звіті Goldman Sachs зазначається, що ПЗ стане ключовим фактором у конкурентній боротьбі на автомобільному ринку.

Розробка від GlobalLogic допоможе не тільки створювати нові моделі цифрових автомобілів, але й провести трансформацію існуючих. Власники зможуть зберегти актуальність своїх автомобілів навіть через багато років після їх випуску, оновити їх ПЗ й отримати всі переваги використання SDV.

У березні минулого року виробник автомобілів Stellantis оголосив про розширення партнерства з GlobalLogic. Українські інженери компанії допомагатимуть розробляти софт для автомобілів майбутнього. Йдеться про SDV. До портфеля Stellantis входить понад 15 відомих брендів авто, серед яких Chrysler, Dodge, Maserati, Opel, Fiat, Jeep та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні