Категорія
Інновації
Дата

«Був ризик втратити мільйонний контракт». Бронювання та відрядження – найболючіші точки для IT-бізнесу. Скільки коштує відсутність механізмів? Інтерв’ю з третьою за виторгом IT-компанією GlobalLogic

Дмитро Лиганов, Head of Legal у GlobalLogic Ukraine. /GlobalLogic

Дмитро Лиганов, Head of Legal у GlobalLogic Ukraine. Фото GlobalLogic

За майже два роки війни команда GlobalLogic зменшилася на понад 1000 фахівців – до менше ніж 6500 людей. Головна причина – ринок перебуває не в найкращому стані, а експорт IT-послуг у 2023 році програє показникам 2022-го. Як відсутність механізму бронювання працівників та «єВідрядження» стали причиною втрати мільйонних контрактів? Інтервʼю з Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитром Лигановим.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

До епідемії коронавірусу працівники третьої за виторгом IT-компанії GlobalLogic здійснювали 3000 відряджень на рік. «Коли почалася епідемія і були введені певні обмеження, ми скоротили їх тільки до критичних 1400 відряджень», – розповідає Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитро Лиганов. Перший рік великої війни обвалив цифру вшестеро – до 234 відряджень. За неповний 2023 рік – 186.

Як на бізнес впливає обмеження на виїзд у відрядження за кордон? «Мені відомі випадки, коли на ІТ-ринку мільйонні проєкти були під загрозою. І у нас також були такі випадки», – говорить Лиганов.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні