Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Був ризик втратити мільйонний контракт». Бронювання та відрядження – найболючіші точки для IT-бізнесу. Скільки коштує відсутність механізмів? Інтерв’ю з третьою за виторгом IT-компанією GlobalLogic

7 хв читання

Дмитро Лиганов, Head of Legal у GlobalLogic Ukraine. /GlobalLogic

Дмитро Лиганов, Head of Legal у GlobalLogic Ukraine. Фото GlobalLogic

За майже два роки війни команда GlobalLogic зменшилася на понад 1000 фахівців – до менше ніж 6500 людей. Головна причина – ринок перебуває не в найкращому стані, а експорт IT-послуг у 2023 році програє показникам 2022-го. Як відсутність механізму бронювання працівників та «єВідрядження» стали причиною втрати мільйонних контрактів? Інтервʼю з Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитром Лигановим.

До епідемії коронавірусу працівники третьої за виторгом IT-компанії GlobalLogic здійснювали 3000 відряджень на рік. «Коли почалася епідемія і були введені певні обмеження, ми скоротили їх тільки до критичних 1400 відряджень», – розповідає Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитро Лиганов. Перший рік великої війни обвалив цифру вшестеро – до 234 відряджень. За неповний 2023 рік – 186.

Як на бізнес впливає обмеження на виїзд у відрядження за кордон? «Мені відомі випадки, коли на ІТ-ринку мільйонні проєкти були під загрозою. І у нас також були такі випадки», – говорить Лиганов.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні