Категорія
Новини
Дата

Instagram приховає підписників в Україні та Росії і буде маркувати пропаганду. Кого стосуються зміни

Компанія Meta, якій належать Facebook та Instagram, оголосила про нові заходи, які мають захистити користувачів. Відтепер вона буде приховувати підписників, активніше маркувати російську пропаганду та обмежувати її поширення.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Instagram буде приховувати деталі про кількість підписників і підписок у приватних аккаунтів із України та Росії.
  • Instagram запроваджує маркування російських державних медіа при поширенні посилань на їх дописи. Такі матеріали отримають менший пріоритет показу у головній стрічці та Stories.
  • Також відео від російських державних медіа не потраплять у рекомендації сервісу Reels. Це вбудований у Instagram конкурент TikTok.

Контекст

В ніч на 4 березня у Росії заблокували Facebook через «дискримінацію російських ЗМІ». За даними місцево цензору, Роскомнагляду, мережа обмежила доступ до облікових записів пропагандистських ЗМІ: «Зірка», «РІА Новини», Sputnik, Russia Today, «Ленты.ру» і «Газети.ру». Також Meta – так віднедавна називається материнська компанія Facebook – повідомляла, що зупинила хакерські атаки на Україну з боку Росії та Білорусі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні