Категорія
Новини
Дата

Інвестори оцінили Patreon у $4 млрд у ході раунду фінансування. Вартість сервісу потроїлася з вересня

Сервіс платної підписки на авторів Patreon під час останнього раунду фінансування оцінили у $4 млрд. Вартість зросла більш ніж утричі з вересня 2020 року, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час останнього раунду фінансування компанія залучила $155 млн інвестицій.
  • Очолила раунд інвесткомпанія Tiger Global Management. Також кошти надали Woodline Partners, Wellington Management, Lone Pine Capital та New Enterprise Associates.
  • У вересні 2020 року Patreon залучила $90 млн, а інвестори оцінювали сервіс у $1,2 млрд.

Важливі цифри

За даними Patreon, минулого року кількість авторів сервісу зросла і вже налічує понад 200 000, яких підтримують майже 7 млн шанувальників.

Контекст

Patreon дає змогу музикантам, художникам та іншим митцям отримувати гроші від фанатів. Сервіс заснували в 2013 році Джек Конте і Сам Ям. Patreon заробляє гроші, беручи від творців 5–12% плати. Відповідно до величини переказаних коштів підписники можуть отримувати доступ до особливих послуг або можливостей на вибір автора.

Пандемія COVID-19 виявилася каталізатором для так званої економіки творців, яка стикалася зі скасуванням подій, блокуванням та іншими заходами, спрямованими на стримування поширення вірусу. Інтернет-платформи, такі як Patreon, Cameron від Baron App Inc. та OnlyFans, опинилися серед бенефіціарів пандемії. Люди шукали розваги, тоді як творці шукали шляхи продовжувати свою роботу та заробляти гроші.

Минулого року Patreon збільшив щомісячний дохід у 12 разів, а річний дохід склав $100 млн, пише The Infortmation. Наразі Patreon розглядає можливість виходу на біржу цього року. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні