Категорія
Новини
Дата

«Історичний збір завершено». Організатори проєкту «Операція «Єдність» зібрали 235 млн грн на 10 000 FPV-дронів

Збір на 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом, який організували фонд «Повернись живим», фандрейзингова платформа United24 і monobank, закрито. За три доби проєкту «Операція «Єдність» вдалося зібрати потрібну суму – 235 млн грн. Про це повідомили віцепремʼєр Михайло Федоров, співзасновник monobank Олег Гороховський і координаторка UNITED24 Ярослава Гресь.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Історичний збір завершено. Дякуємо кожному, хто +», – йдеться у повідомленні в телеграмі Федорова.
  • «Збір тривав рівно три доби – хвилина у хвилину. «Операція «Єдність» відбулася. Збір на 235 000 000 грн закрито! Це було просто шаленство. Дякую кожному із вас!» – написала у фейсбуці Гресь.

Контекст

14 серпня фонд «Повернись живим», фандрейзингова платформа United24 і monobank започаткували проєкт «Операція «Єдність». Його мета – забезпечити українське військо 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом на суму 235 млн грн.

10 000 FPV-дронів вартістю 178 млн грн планується придбати за кордоном, а в Україні – дообладнати бойовими частинами вартістю 57 млн грн. Закупівлю дронів-камікадзе, а також їхню передачу військам, здійснюватиме фонд «Повернись живим».  

FPV-дрони матимуть бойову частину – термобаричні та кумулятивно-осколкові боєприпаси, пояснив очільник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут, директор фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим». «Такі дрони-камікадзе показали себе ефективними на полі бою, знищуючи десятки одиниць ворожої бронетехніки та випалюючи сотні окупантів із їхніх укріплень», – зазначив Чмут.  

Серед усіх, хто зробив внесок на дрони-камікадзе, організатори проєкту розіграють спеціальні призи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні