Категорія
Новини
Дата

Ізраїль просить у США термінову допомогу на $10 млрд – The New York Times

1 хв читання

Ізраїль запросив у США надзвичайну допомогу на $10 млрд, пише The New York Times із посиланням на три джерела серед чиновників.

Ключові факти

  • Законодавці та Білий дім розробляють пакет, який пов’язує допомогу Ізраїлю з допомогою Україні, коштами, які виділені на укріплення кордону США та Мексики й допомоги Тайваню. Раніше йшлося загалом про $2 млрд.  
  • Конгресмени обговорюють надання ЦАХАЛу запасних снарядів для системи ППО «Залізний купол», 155-мм артилерійських боєприпасів, високоточних бомб і комплектів JDAM для перетворення звичайних авіабомб у високоточні снаряди, заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер.

Контекст

Президент Джо Байден і міністр фінансів США Джанет Йеллен раніше запевнили, що американська економіка впорається з одночасною підтримкою двох держав.

18 жовтня Байден планує приїхати до Ізраїлю. Візит президента США анонсував держсекретар США Ентоні Блінкен, перед тим, як вирушити у зворотню дорогу з Тель-Авіва після численних зустрічей. 

Водночас, за даними джерел NYT, США планують перекинути до регіону додаткові 2000 морських піхотинців. У Східному Середземноморʼї вже знаходиться американський авіаносець.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні