Категорія
Новини
Дата

Ізраїль просить у США термінову допомогу на $10 млрд – The New York Times

Ізраїль запросив у США надзвичайну допомогу на $10 млрд, пише The New York Times із посиланням на три джерела серед чиновників.

Ключові факти

  • Законодавці та Білий дім розробляють пакет, який пов’язує допомогу Ізраїлю з допомогою Україні, коштами, які виділені на укріплення кордону США та Мексики й допомоги Тайваню. Раніше йшлося загалом про $2 млрд.  
  • Конгресмени обговорюють надання ЦАХАЛу запасних снарядів для системи ППО «Залізний купол», 155-мм артилерійських боєприпасів, високоточних бомб і комплектів JDAM для перетворення звичайних авіабомб у високоточні снаряди, заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер.

Контекст

Президент Джо Байден і міністр фінансів США Джанет Йеллен раніше запевнили, що американська економіка впорається з одночасною підтримкою двох держав.

18 жовтня Байден планує приїхати до Ізраїлю. Візит президента США анонсував держсекретар США Ентоні Блінкен, перед тим, як вирушити у зворотню дорогу з Тель-Авіва після численних зустрічей. 

Водночас, за даними джерел NYT, США планують перекинути до регіону додаткові 2000 морських піхотинців. У Східному Середземноморʼї вже знаходиться американський авіаносець.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні