Категорія
Новини
Дата

Картки American Express більше не працюватимуть у Росії й Білорусі

Фінансова компанія American Express призупиняє усі операції в Росії та Білорусі. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Головні факти:

  • Глобальні картки American Express більше не працюватимуть у продавців чи банкоматів у Росії
  • Картки, випущені російськими банками локально в Росії, більше не працюватимуть за межами країни в глобальній мережі American Express.
  • American Express припиняє всі бізнес-операції в Білорусі.

Контекст:

1 березня American Express припинила відносини з банками в Росії, які потрапили під санкції. А міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard зупинили всі операції в Росії. Картки платіжних систем, випущені російськими банками, не будуть працювати за кордоном. Водночас у Росії не будуть працювати картки Visa i Mastercard, випущені поза РФ.

Газпромбанк після рішення Visa та Mastercard вирішив зробити всі свої картки безстроковими. «Термін дії всіх карток, випущених Газпромбанком, буде автоматично продовжено назавжди. Просимо клієнтів не звертати увагу на вказану на карті дату. Ви можете продовжувати користуватися на території Росії до фізичного зносу пластику», — заявив банк.

Через призупинення роботи платіжних систем стрімінговий сервіс Spotify припинив продаж Premium-підписки у Росії. Раніше сервіс закрив офіс у Росії «на невизначений термін» через війну Росії проти України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні