Китай і США створили контактну групу для врегулювання «фінансових стресів» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Китай і США створили контактну групу для врегулювання «фінансових стресів»

1 хв читання

Getty Images

Центральний банк Китаю та Міністерство фінансів США 15-16 серпня на зустрічі в Шанхаї призначили контактних осіб для вирішення будь-яких майбутніх «фінансових стресів». Це є рідкісний приклад того, як дві найбільші економіки світу шукають точки дотику, пише Bloomberg.

Співпраця США та Китаю – критично важлива для стабільності глобальних фінансових ринків, стимулювання міжнародної торгівлі та інвестицій.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Сторони також «обмінялися списками контактів щодо фінансової стабільності» під час п’ятої зустрічі так званої Фінансової робочої групи, яка була створена після минулорічного візиту міністерки фінансів Джанет Єллен до Китаю.
  • «Народний банк Китаю та Мінфін США обмінялися нотами про зміцнення китайсько-американського співробітництва у сфері фінансової стабільності», – йдеться в повідомленні НБК за підсумками зустрічі. 
  • Повідомляється, що країни також «обмінялися списками контактів щодо фінансової стабільності».
  • Ці домовленості «дозволять фінансовим блокам обох сторін підтримувати своєчасні та безперебійні канали зв’язку та зменшувати невизначеність у разі виникнення фінансових стресів і операційних ризиків фінансових установ».

Контекст

Переговори у Шанхаї стали першою зустріччю високопоставлених економічних чиновників США та Китаю з того часу, як Пекін виклав свої довгострокові пріоритети минулого місяця на конклаві, який проводиться двічі на десятиліття.

Зустрічі в Шанхаї планувалося зосередити на таких темах, як макроекономічна та фінансова стабільність, управління Міжнародним валютним фондом і питання ринків капіталу, зазначив представник Мінфіну США перед зустріччю.

Наприкінці липня, після зустрічі міністра закордонних справ КНР Ван Ї та держсекретаря США Ентоні Блінкена, сторони зобовʼязалися підтримувати контакти на всіх рівнях і «продовжувати втілювати в життя важливий консенсус, досягнутий очільниками двох держав на зустрічі в Сан-Франциско в листопаді минулого року», заявляло МЗС Китаю. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд